7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

Köylerde sağlık taraması

DİYARBAKIR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ'NDEN KÖYLERDE SAĞLIK TARAMASI

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Sağlık Daire Başkanlığı'na bağlı ekipler, gezici sağlık aracıyla vatandaşlara ücretsiz sağlık taraması yapıyor.

Büyükşehir'e bağlanan Güvendere köyünde yapılan sağlık taramasına yurttaşların ilgisi büyük oldu. Özellikle yaşlıların, kadınların ve çocukların sıraya girerek sağlık taramasından geçtiği araçta yurttaşlara kadın sağlığı, bireysel hijyen, açlık kan şekeri, hepatit, tansiyon ve kan grup tayini gibi taramalar yapıldı. İçerisinde seyyar laboratuarın kurulduğu gezici sağlık aracında tetkiklerin hepsi ücretsiz olarak 8 kişilik sağlık ekibi tarafından yapıldı.

Konuya ilişkin açıklama yapan Büyükşehir Belediyesi Sağlık Daire Başkanı Nedim Yaşlı hem yasal mevzuatın verdiği yetki ve sorumluluk gereği, hem de stratejik plan ve sağlık hedefleri çerçevesinde koruyucu sağlık hizmetleri yürüttüklerini söyledi. Yaşlı, kent merkezinde bulunan ana-çocuk sağlık merkezindeki poliklinik hizmetlerinin yanı sıra ulaşılabilir sağlık hizmetlerinden faydalanamayan yurttaşların ayaklarına kadar giderek sağlık taramaları ve sağlık eğitim hizmetlerini verdiklerini ifade etti.

"Hasta olan bakıma muhtaç, yol yöntem bilmeyen yurttaşların bu vesileyle sesi ve kulağı olarak ilgili sağlık kurum ve kuruluşlara yönlendirmelerini yapıyoruz" şeklinde konuşan Yaşlı, gezici sağlık aracının içinde seyyar laboratuar kurarak tetkikleri ve ihtiyacı olan yurttaşlara yerinde danışmanlık hizmetlerini tamamen ücretsiz olarak yaptıklarını ifade etti.

Yaşlı, bu program çerçevesinde özellikle yeni mahalle olan köylerde ve kent merkezindeki çeperlere rutin ve sürekli olarak bu hizmetin devam edeceğini bildirdi.

DİYARBAKIR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ'NDEN KÖYLERDE SAĞLIK TARAMASI
İHA
Yayın Tarihi : 8 Ekim 2010 Cuma 15:55:04
Güncelleme :8 Ekim 2010 Cuma 19:01:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?