7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

Köylere mobil su tahsilat aracı

KÖYLERE MOBİL SU TAHSİLAT ARACI HİZMETİ

Diyarbakır Su ve Kanalizasyon İdaresi (DİSKİ) Genel Müdürlüğü, Büyükşehir Belediyesi'ne bağlanan köylerdeki abonelerinin fatura tahsilatı için mobil tahsilat aracı ile hizmeti halkın ayağına götürdü. İlk tahsilatı Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir yaptı.

Tam teşekküllü mobil tahsilat aracıyla mahallelere giden su tahsildarları köylülerin kente gelmelerine gerek kalmadan faturalarını tahsil edecek. İlk olarak 179 su abonesi bulunan Dönümlü köyünde başlatılan çalışmanın startını vermek için düzenlenen törene Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, DİSKİ Genel Müdürü Fahrettin Çağdaş, Meclis Başkanvekili Hacı Haspolat, Fen İşleri Daire Başkanı Bülent Uçan ve DİSKİ yetkilileri katıldı. Köylülerle sohbet ederek sorunlarını dinleyen Baydemir, belediyeye

bağlanan yeni mahallelerde bir süredir yol ve su başta olmak üzere pek çok çalışma yürüttüklerini söyleyerek, "Bu hizmetleri sunmak boynumuzun borcudur" dedi.

Merkezi yönetimin yıllarca bu hizmetleri ulaştırmaktan imtina ettiğini savunan Baydemir, "Bu coğrafyanın insanları olarak ihtiyacınızı biliyor, hissediyor ve karşılamak için elimizden geleni yapıyoruz. Ki bu hizmetlerimizden artık kent merkezimizde oturanlar kadar faydalandığınızı bilmenin gururunu yaşamaktayız. Çok büyük çaba, maliyet ve türlü engellemelere karşın sizlere getirdiğimiz hizmetlerimiz için sizden isteğimiz buna sahip çıkmanızdır" diye konuştu. Baydemir, yapıldıktan sonra kamuya mal olacak

hizmetlerin korunması, sahip çıkılması o hizmeti getirmek için çaba sarf edenlerin emeğine saygı anlamı da taşıdığını ifade etti. Baydemir "Sizlerden en büyük istirhamım kaçak su kullanılmaması ve su bedellerinin zamanında ödenmesidir. Zira hizmetlerin eksiksiz ve istikrarlı olabilmesi için bu çok önemlidir" ifadelerini kullandı.

Yeni mahallelerde yaşayan yurttaşların su ödemelerini yapabilmeleri için Diyarbakır'a gelmelerine de artık gerek bulunmadığını ifade eden Baydemir, "Çünkü gördüğünüz bu araç, her ayın belirli günlerinde yeni bağlanan mahallelerimizde halkımızın ayağına götürülmek üzere tasarlanmıştır. Bu seyyar araç ile köylerimize giderek halkımız su ödemelerini rahatlıkla yerinde tahsilat yapılması kolaylığı sağlanmış olacaktır" diye konuştu.

Toplam maliyeti 79 bin lira olan aracın elektrikli, jeneratörlü, ses düzenli, kameralı ve klimalı olarak tasarlandığını belirten Baydemir, 179 abonesi bulunan Dönümlü köyüne 2010 yılı içerisinde 8 bin 887 ton su verildiğini anımsattı. Ödeme oranının yüzde 53 olduğunu söyleyen Baydemir, "Artık kapınıza kadar gelecek mobil tahsilat aracımızla bu oranların yükseleceği ve sizlere daha iyi hizmet verebilmemiz için önümüzü açacağınızı tahmin ediyorum" şeklinde konuştu.

Ardından araca binerek ilk tahsilatı yapan Baydemir, "Herkese hayırlı olsun" dedi.

KÖYLERE MOBİL SU TAHSİLAT ARACI HİZMETİ
KÖYLERE MOBİL SU TAHSİLAT ARACI HİZMETİ
KÖYLERE MOBİL SU TAHSİLAT ARACI HİZMETİ
KÖYLERE MOBİL SU TAHSİLAT ARACI HİZMETİ
İHA
Yayın Tarihi : 21 Eylül 2010 Salı 18:09:02
Güncelleme :21 Eylül 2010 Salı 19:39:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?