7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

Krize karşı çare kampanyası

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu Üyesi ve Diyarbakır Ticaret Borsası Başkanı Fahrettin Akyıl, TOBB öncülüğünde başlatılan "Kriz varsa, çare de var" kampanyasının her geçen gün büyüdüğünü ve kampanyanın kentte yoğun ilgi ile karşılandığını belirtti.

Diyarbakır Ticaret Borsası Başkanı Fahrettin Akyıl, 1 milyon 250 bin adet kampanya afişinin Türkiye'nin dört bir yanına dağıtıldığını belirterek, "Ülkemizin dört bir yanındaki çarşılara, pazarlara, alışveriş merkezlerine ve organize sanayi bölgelerine bu afişlerimiz asıldı. Şu ana kadar almış olduğumuz bilgiler doğrultusunda 52 ilde, valiler, belediye başkanları, siyasi parti temsilcileri ve Üreten Türkiye Platformu'nun yereldeki temsilcileri, hep birlikte alışveriş organizasyonları düzenleyerek, bölgelerinde ekonomiye hareketlilik kazandırmak için adeta seferber olmuş durumdalar" dedi.

Kampanyanın sırasıyla ilk dört haftasında, "Eve Kapanma Pazara Çık, Kimse İşini Kaybetmesin, Güven ve İstikrar, Gücüne İnan" mesajları verildi. Son aşama olan 5. haftanın mesajının ise, "Üretim, İstihdam, Tüketim" olduğunu belirten Ticaret Borsası Başkanı Akyıl, "TOBB tarafından başlatılan ve bugün 32 kuruluşu bir araya getiren bu kampanya sayesinde farklı dünya görüşleri ve farklı beklentileri olan insanları ortak bir amaç etrafında bir araya getirmek gibi zor bir işi başarılmıştır.

Böyle zor bir dönemde dahi, çaresizliğe, ümitsizliğe ve karamsarlığa yer olmadığı tüm ülkemize gösterilmiştir. Diyarbakır'ımız da bu konuda üzerine düşen görevi en iyi bir şekilde yerine getirmiştir. Gerek Diyarbakır esnafımız, vatandaşımız, minibüs kooperatiflerimiz, vatandaşlarımız, alışveriş merkezlerimiz herkes üzerine düşen görevi yapmıştır" şeklinde konuştu.
 

iha
Yayın Tarihi : 22 Temmuz 2009 Çarşamba 18:08:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?