8
Mayıs
2024
Çarşamba
DİYARBAKIR

Küçük şair herkesi ağlattı

Diyarbakır'da Şehitler Haftası etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen programda küçük Sair'in, şehit olan babası için okuduğu şiir herkesi ağlattı.
 
Şehit anneleri ve eşleri gözyaşlarına hakim olamazken, bir şehit eşi, kocasının isminin anıtta olmadığını belirterek tepki gösterip programı terk etti.

Diyarbakır'da, Şehitler Haftası etkinlikleri çerçevesinde Diyarbakırlıların katkıları ile yaptırılan 44 metre yüksekliğindeki Türk bayrağının göndere çekilişi ve Diyarbakırlı olup 1. Dünya Savaşı'nda, İstiklal Savaşı'nda, Kıbrıs Barış Harekatı'nda ve iç güvenlik harekatında şehit olan bin bir şehidin ismi yazılı olan anıtın açılışı yapıldı.
 
Açılışa Diyarbakır Vali yardımcıları, Emniyet Müdürü Zeki Çatalkaya, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, askeri erkan, şehit aileleri ve çok sayıda vatandaş
katıldı. İstiklal Marşı, saygı duruşu ve duaların okunması ile birlikte başlayan programda 1997 yılında Bingöl'de çıkan çatışmada şehit olan Arafat Özer için yazdığı şiiri okuyan şehidin 10 yaşındaki oğlu Sair Özer, heyecanlanarak şiiri tamamlayamadı. Programda bulunan şehit yakınları küçük Sair'in okuduğu şiir karşısında gözyaşlarına hakim olamadı.

Anıtın açılışı yapıldıktan sonra şehit yakınları şehit olan yakınlarının isimlerini anıtta aradılar. Eşinin Diyarbakır'da şehit olduğunu söyleyen Nuran
Akgüneş isimli şehit yakını anıtta ismi olmaması nedeniyle Yurt-Sav Başkanı Ahmet Büyükburç'a tepki göstererek programı terk etti.

Yurt-Sav Başkanı Büyükburç ise, sadece Diyarbakırlı şehitlerin isimlerinin anıtta yer aldığını ve itiraz eden şehit eşinin ise Diyarbakırlı olmadığını söyledi.
 

iha
Yayın Tarihi : 20 Mart 2009 Cuma 20:40:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?