2
Mayıs
2024
Perşembe
DİYARBAKIR

Kulp'tan acı haber!

Diyarbakır ile Muş arasında yol kesen PKK'lılar tarafından kaçırılan AK Parti Kulp İlçe Başkanı Veysel Çelik'in kurtarılması için sürdürülen operasyonlar sırasında 1 özel harekat polisi şehit oldu 4 güvenlik görevlisi yaralandı.

PKK’lılar 13 Mayıs günü Diyarbakır ’ın Kulp ile Muş karayolunun Şenyayla Bölgesi’nde yol keserek Ak Parti Kulp İlçe Başkanı Veysel Çelik’i kaçırdı. Çelik’in kaçırılması üzerine ardından güvenlik güçleri PKK’lıların kaçabileceği Diyarbakır -Muş- Bingöl üçgeninde hava destekli kapsamlı operasyon başlattı.

PKK’lıların etkisiz hale getirilmesi ve Çelik’in kurtarılması için sürdürülen operasyonlar Seri Sıpi, Şenyayla ve Kozme Dağı’nda yoğunlaştırıldı. Jandarma ile polis özel harekat timlerinin katıldığı operasyonda bugün bir grup PKK 'lı ile ’sıcak temas’ sağlandı. Çıkan çatışmada 1 özel harekat polisi şehit oldu 4 güvenlik görevlisi yaralandı.

Diyarbakır Valiliği, Kulp'taki operasyon sırasında 1 polis memurunun şehit olması, 3 asker ve 1 korucunun yaralanmasıyla sonuçlanan olayın, “top silahının ateşlenmesi sırasında meydana gelen kazai basınç ve patlamadan” kaynaklandığını bildirdi.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, Kulp ilçesinde kaçırılan AK Parti Kulp İlçe Başkanı Veysel Çelik'in bulunması ve teröristlerin yakalanmasına yönelik operasyon yürütüldüğü belirtildi.
Operasyon sırasında kaza yaşandığı belirtilen açıklamada, şu bilgilere yer verildi:

“Yürütülen operasyon kapsamında güvenlik birimlerimizin yürüttüğü çalışmalarda, askeri top mühimmat silahının ateşlenmesiyle meydana gelen kazai basınç ve patlama sonucu 3 asker, 1 polis memuru ve 1 geçici köy korucusu çeşitli yerlerinden yaralanmış olup, yaralanan polis memuru, kaldırıldığı Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde şehit olmuş; 3 asker ile 1 geçici köy korucusunun tedavilerine Diyarbakır Asker Hastanesi ve Eğitim Araştırma Hastanesi'nde devam edilmektedir.

Kaçırılan AK Parti Kulp ilçe başkanının bulunmasına yönelik operasyon ve arama tarama faaliyetlerine aralıksız devam edilmektedir. Şehidimizin ailesine ve tüm milletimize başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyoruz.”

40 GÜN ÖNCE BABA OLMUŞ
Şehit özel harekat polisi Akın Bayram'ın (40) Ordu'daki baba evinde yas var.

Evli olduğu öğrenilen şehit Akın Bayram'ın 8 yaşında Tayfun ve 40 günlük Yiğit Efe isminde iki çocuğunun bulunduğu, eşi Filiz Bayram'ın da çocuklarıyla birlikte Diyarbakır 'da olduğu öğrenildi.

KARDEŞİ DE UZMAN ÇAVUŞ OLARAK GÖREV YAPIYOR
Şehidin iki erkek kardeşinden birinin Zonguldak'ta uzman çavuş olarak görev yaptığı, babası Naim Bayram'ın ise vefat ettiği bildirildi.

4 PKK'LI ÖLDÜRÜLDÜ
Diyarbakır 'ın Kulp İlçesi ile Muş arasında bugün PKK'lılarla çıkan çatışmada 1 Özel Harekatçı polisin şehit olması, 3'ü asker, 1'i korucu olmak üzere 4 güvenlik görevlisinin yaralanmasının ardından PKK 'lılarla yeniden sıcak temas sağlandı. Çıkan çatışmada İlk bilgilere göre 4 PKK 'lı öldürüldü.

Bölgede kapsamlı sürdürülen operasyonlarda yer yer çatışmaların devam ettiği öğrenildi.

...
Yayın Tarihi : 21 Mayıs 2012 Pazartesi 14:04:13
Güncelleme :21 Mayıs 2012 Pazartesi 23:49:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?