7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

Kültür Bakanı Mumcu'dan Şivan Perver sözü

Kültür ve Turizm Bakanı Erkan Mumcu, Diyarbakır'daki tarihi yerlerle ilgili projenin hazır olduğunu söyleyerek, sanatçı Şivan Perver'in Türkiye'ye gelmesi için elinden gelen desteği vereceğini belirtti.
Batman'dan karayolu ile Diyarbakır'a gelen Kültür ve Turizm Bakanı Mumcu tarihi Diyarbakır surları girişinde Vali Nusret Miroğlu ve AK Parti milletvekilleri tarafından karşılandı. Tarihi İçkale Surları'nı gezen Bakan Mumcu, surlarla ilgili Diyarbakır Turizm Müdürü Songül Göksu'dan bilgi aldı. Tarihi surları tek tek gezen Bakan Mumcu, surlarla ilgili hazırlanan projeye destek vereceklerini belirterek, "Bu projeye destek vereceğiz. Bu projeye valiliğin ve belediyenin sahip çıkması gerekir. Ben bu işin siyaset boyutunu sonra konuşacağım. Tarihi eserler Kamu Yönetimi Yasası ile yerel yönetimlere devredilecek, ancak bizim tamamen bu konuyu bırakacağımız anlamına gelmez. Tarihi İçkale Surları ile ilgili Adalet Bakanlığı ile yazışmalarımız devam ediyor. Kısa sürede çözeceğiz. Tabii ki yerel yönetimlerle de işbirliği yapacağız. Bunun için de seçimleri bekliyoruz. Bu seçim basamağından sonra çalışmalarımıza başlayacağız. Diyarbakır hizmetten yana tercihini kullanırsa, biz bu projeyi tamamlarız" dedi.
Daha sonra AK Parti milletvekilleriyle birlikte kol kola girerek Diyarbakır caddelerinde vatandaşları selamlayan Bakan Mumcu tarihi Ulu Camii'yi gezdi. Balıkçılarbaşı Semti'ni gezerken, bir korsan CD satıcısını uyaran Mumcu, en yakın zamanda kendine işyeri kurmasını istedi.
Basın mensuplarının Kürt sanatçı "Şivan Perver'in gelmesine yardımcı olacak mısınız?" sorusuna Mumcu, "Kürt sanatçısı Şivan Perver ile ilgili bana haber yolladılar. Ben de bu konuyu memnuniyetle karşılayacağımızı ifade ettim. Hatta Diyarbakır ve İstanbul'da konser yapmak istediğini söylediler. Biz elimizden gelen bütün katkıyı sağlamaya hazırız. Sonuç itibariyle Türkiye'ye ait bir değer olduğunu düşünüyorum. Türkiye'ye ait bir değerin de Türkiye'den sunulması gerektiğini düşünüyorum. Bundan da onur duyacağımızı belirtiyorum. Şivan Perver bana ulaşan mesajında 'Ben Türkçe parçalar da okumak istiyorum' demişti. Ben de ne istiyorsa onu okumasını söyledim. Kürtçe okusun, Türkçe okusun fark etmez. Sanat için hiçbir kısıtlamamız yok. Bütün güzelliklere özgürlük" karşılığını verdi.
Bakan Mumcu ve AK Parti milletvekilleri tarihi surlar etrafında hatıra fotoğrafı da çektirdiler.
ADNAN ŞİMŞEK - DİYARBAKIR (İHA)
Yayın Tarihi : 17 Mart 2004 Çarşamba 21:18:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?