4
Mayıs
2024
Cumartesi
DİYARBAKIR

Kuran-ı Kerim ziyafetinde gerginlik

Milli Gençlik Vakfı’nın (MGV) çıkardığı Anadolu Gençlik Dergisi tarafından Diyarbakır Atatürk stadyumunda düzenlenen "Kuran-ı Kerim Ziyafetine" dünya birincileri Kuran-Kerim ziyafetine yaklaşık 70 bin kişi katıldı. İzdihamın yaşandığı ziyafette, İsrail karşıtı sloganlar atılırken, ziyafet sonrası gerginlik yaşandı.

Milli Gençlik Vakfı (MGV) tarafından organize edilen ve G. Afrika, İran, Türkiye ve Mısır Dünya birincilerinin katıldığı "Kuran-ı Kerim" ziyafeti, Diyarbakır’da yaklaşık 70 bin davetlinin katılımıyla gerçekleştirildi. Yoğun ilgi nedeniyle oluşan izdihamı önlemek için tribün kapılarını açılması üzerine koltuk sayısına göre 20 bin kapasiteli stadyum yaklaşık 70 bin kişiyi ağırladı.

Dünyaca ünlü hafızlardan G.Afrika birincisi Abdurahman Sadien, İran birincileri Kerim Mansuri ve Ahmet Ebul Kasimi, Türkiye’den dünya birincisi olan Abdulkadir Şehitoğlu ile Mısır’ı temsilen Ali Mahmud Farac katıldı. Hafızların, Kuran-ı Kerim ziyafetinden önce stadyumda tur atması ve katılımcıların hafızları ayakta alkışlaması dikkat çekti. Yaklaşık 6 saat süren programda zaman zaman izdiham yaşanırken, izdiham nedeni ile bayılanlar ambulanslar ile hastanelere kaldırıldı. Ziyafette kadın ve erkeklerin ayrı oturması ise dikkatlerden kaçmadı. Kuran-ı Kerim ziyafetinden sonra ÖSS sınavına girecek öğrenciler için dualar okundu. Programın bitmesi ile birlikte İsrail karşıtı sloganlar atan grup ile polis arasında gerginlik yaşandı.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Haziran 2005 Pazar 02:15:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?