7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

Kurayla 4 aylık iş sahibi oldular

SİLVAN'DA 38 PERSONELİN ALINACAĞI İŞE 150 KİŞİ BAŞVURU YAPTI.

Çevre ve Orman Müdürlüğü'ne 4 ay süre ile çalıştırılmak üzere 38 personelin alınacağı duyurulan iş için yaklaşık 150 kişi başvurdu.

Başvurunun alınacak işçi sayısından çok fazla olması nedeniyle alınacak olanlar, kurulan komisyon tarafından noter huzurunda kura ile belirlendi. Kura çekimi öncesi bir konuşma yapan İŞ-KUR Diyarbakır şefi Aziz Özer, "Çevre ve Orman Müdürlüğüne 38 kişi alınacak, iş kur kaydı olması gerekir 4 ay süre ile askeri ücret ile çalışılacak bu başvuran kişiler 18 ile 45 yaşları arasında olması gerekir fidan dikiminde çalışacaklar. Bizim daha alımlarımız olacak SODES kapsamında alınacaktır. Diyarbakır ve bölgesinde 38 bin başvuru vardır. Çalışmadan sonra sertifika verilecek bu başvuruda bulunan ve kazananlar 2 yıla kadar başvuru yapamazlar Silvan da çalışacaklar. 2 saate yakın süren kura çekiminde işe alınacak 38 kişinin isimleri belirlendi. Bunların yanı sıra 16 kişinin de yedek olarak yine kura ile tespit edildi" dedi.

Ahmet Gözateş isimli vatandaş ise "Buraya başvurmamın sebebi ilk başta meslek sahibi olabilmek ileride bir iş imkanı olursa bu alacağımız sertifikanın bize referans olacağını düşündüğüm için buraya başvuruda bulundum. Bu tür kursların çoğalmasını işsizlere iş umudunun doğmasını istiyoruz" dedi.

SİLVAN'DA 38 PERSONELİN ALINACAĞI İŞE 150 KİŞİ BAŞVURU YAPTI.
İHA
Yayın Tarihi : 25 Ağustos 2010 Çarşamba 16:25:00
Güncelleme :25 Ağustos 2010 Çarşamba 17:08:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?