7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

Kurslarda yenilikler devam ediyor

Dicle Üniversitesi Diyarbakır Meslek Yüksekokulu etkinlikler dizisini yeniliklerle geliştiriyor.

Diyarbakır Meslek Yüksekokulu, Üniversite-Sanayi işbirliği çerçevesinde gelişen bilgi, teknoloji ve muhasebe uygulamalarındaki yenilikleri, uygulamalı olarak göstermek amacıyla başlattığı Uygulamalı Eğitim Programları dizisinin ikincisini düzenledi.
Bölgede en çok kullanılmakta olan ve özellikle serbest muhasebeci mali müşavirlerin tercih ettiği Datasoft Ticari Paket bilgisayarlı muhasebe programının uygulamalı eğitimine Diyarbakır Meslek Yüksekokulu'nun Bilgisayarlı Muhasebe Laboratuarı'nda başlandı. Dicle Üniversitesi Diyarbakır Meslek Yüksekokul Müdürü Prof. Dr. Mustafa Uçar, daha önce de bilgisayar başında uygulamalı eğitim kursu düzenlediğini, yoğun bir talebin olduğu ve bu talebi karşılamakta güçlük çektiklerini belirtti.

Bu talepleri karşılamak ve bölge halkına çok daha iyi bir hizmet sunabilmek amacıyla Haziran ayından itibaren uzun süreli ve halka açık kurslar düzenleyeceklerini kaydeden Mustafa Uçar, eğitimi verilecek programların özellikle, Diyarbakır'ın serbest muhasebeci mali müşavirleri ile tüm ticari işletmelerinde yoğunlukla kullanılan bilgisayarlı muhasebe programları arasından seçtiklerini ifade etti. Kursların düzenleyiciliği ve koordinatörlüğünü yapan Yrd. Doç. Dr. Salahattin Altundağ ise kursların interaktif bir eğitim bir eğitim tarzında verilmekte olduğunu ve bunu önemsediklerini anlattı.

Altundağ, uygulamalı olarak eğitilecek kursiyerlerin hem serbest muhasebeci mali müşavirlerin, hem de tüm ticari işletmelerin ihtiyaç duyduğu, "Ön Muhasebe" ve "Genel Muhasebe" konularında ve bu konuların bilgisayar programlarında işlenerek takibini içeren, piyasanın ihtiyaçlarına yönelik olarak eğitim alacaklarını bildirdi. Bu eğitimlerinin sonucunda kursiyerlere düzenlenecek sınav sonucunda, "Yüksek Başarı Sertefikası" verileceğini de ileten Yrd. Doç. Dr. Salahattin Altundağ kendi bünyelerinde düzenledikleri bu kursları halka da açmayı planladıklarını ifade etti. Altundağ, bu kursların firmaların, finansal, mali, ticari entegrasyon ile insan kaynaklarının etkin kullanımına yönelik kalifiye eleman ihtiyaçlarını karşılayacaklarını ve bölgenin istihdam ihtiyacına katkıda bulunulacağını söyledi. Diyarbakır Meslek Yüksekokulu bilgisayarlı muhasebe laboratuarında başlayan uygulamalı eğitim programının 19 Nisan'a kadar devam
edeceği bildirildi.
 

iha
Yayın Tarihi : 18 Nisan 2009 Cumartesi 17:42:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?