7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

Kürt Sineması kitaplaşıyor

Son yıllarda gelişimini hızlandıran Kürt sineması, Müjde Arslan'ın derlemesiyle "Kürt Sineması: Yurtsuzluk, Sınır ve Ölüm" adıyla kitaplaştı.

Agora Kitaplığı tarafından yayınlanacak kitap, bu alanda çıkmış ilk kaynak özelliğini taşıyor.
Kürt yönetmenler Bahman Ghobadi ve Hiner Saleem'in kazandıkları ödüllerin ardından ilginin artığı Kürt sinemasının gelişim süreci kitaplaştı.

Müjde Arslan'ın derlediği ve iki makalesinin de yer aldığı kitap toplam beş bölümden oluşuyor. "Kürt Sineması Tarihi, Gelişimi" adlı ilk bölümün yazılarını Devrim Kılıç, Muhammad Kamal, Mehmet Aktaş, Rohat Alakom ve Artsvi Bakhchinyan kaleme aldı. "Direnişin Sineması: Yılmaz Güney" adlı ikinci bölümün yazı ve röportajları Tim Kennedy ve Chris Kutchera imzasını taşıyor.

"Sınır ile Ölüm Arasında: Bahman Ghobadi" başlıklı bölümde yönetmenin sinemasını değerlendiren kapsamlı bir yazı ve yönetmenle röportajlar var. Diğer bölümler "Diasporadaki Kürt Sineması" ve "Genç Kürt Sineması" başlıklarını taşıyor. Kazım Öz, Hüseyin Karabey, Hiner Saleem, Yüksel Yavuz, Babak Amini, Jalal Jay Jonroy'un filmleri bu bölümlerde inceleniyor.
 

iha
Yayın Tarihi : 15 Haziran 2009 Pazartesi 16:03:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?