7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

'Kürt sorunu barışçıl çözülsün'

Diyarbakır'da bulunan 72 Sivil Toplum Kuruluşunun (STK) temsilcileri bir basın açıklaması yaparak, Kürt sorunun barışçıl yöntemlerle çözülmesini istedi.

Baro Başkanı Av. Mehmet Emin Aktar, terör örgütü PKK'nın da bu döneme katkı sunması gereken taraflardan biri olduğunu iddia ederek, "Diyarbakır'da bir kaç STK'nın Sayın Cumhurbaşkanı  ile görüşme talebi var" dedi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün, "Bu ülkenin en büyük sorunu Kürt sorunudur" açıklaması üzerine Diyarbakır'da bulunan STK'lar harekete geçti. Ani bir karar olan 72 STK temsilcisi kitlesel bir basın açıklaması yaptı. Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti'nde yapılan ortak basın açıklamasını okuyan Diyarbakır Barosu Başkanı Av. Mehmet Emin Aktar, "Sayın Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül'ün bu sorunun önemini belirtip çözülmesi gerektiğinin altını çizmesi ile başlayan süreçte olumlu bir tartışma başlamıştır.

Esen bu barış rüzgarları bazı umutlarını da beraberinde getirmiştir. PKK da bu döneme katkı sunması gereken taraflardandır. Bu bağlamda daha önce 1 Haziran'a kadar süren ateşkes ve çatışmasızlık tarihinin uzatılması gerektiğini önemsiyoruz. Devletin kurumlarının, hükümetin ve muhalefet partililerinin de bir bütün olarak güven verici adımlar atması artık bir zorunluluk halini almıştır. Biz STK'lar olarak bu sürecin takipçisi olacağımızı duyurmak istiyoruz.

Barışın ve çözümün dili hakim olsun. Silahlar sussun insanlar konuşsun. Artık bu ülkenin çocukları ölmesin diyoruz. Diyarbakır'da bir kaç STK'nın ortak olarak Sayın Cumhurbaşkanı'yla görüşme talebi var. Henüz gün belirlenmedi. Tabii ki bu görüşmede Sayın Cumhurbaşkanı'na bir rapor da sunmayı planlıyoruz" şeklinde konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 28 Mayıs 2009 Perşembe 12:41:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?