7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

'Kürt sorunu önemli'

Demokratik Toplum Partisi (DTP) Genel Başkanı Ahmet Türk, Kürt sorununun gündemden çıkmayacak kadar önemli bir olay olduğunu söyledi.

Diyarbakır'da düzenlenen Demokratik Toplum Partisi Çalıştay Toplantısı'na katılan Türk, umutlarının kırılmayacağını belirterek, "Kürt sorunu gündemden çıkmayacak kadar önemli bir olaydır. Adeta cin şişeden çıkmıştır. Bunu tekrar o şişeye koyma şansları yoktur. Bundan sonra Kürt sorunun geldiği noktadan geri gitme şansı da yoktur. Ama engellemeye yönelik susturmaya yönelik çabaların Türkiye'ye katkı sunmayacağını görüyoruz.

Bu nedenle Sayın Başbakan sanki bu işin bu sorunun muhatabı yokmuş gibi, eğer bir sorun varsa 'ben bilirim, ben çözerim, demokrasiyi ben bilirim' bir mantığa bir anlayışa sahiptir. Bunun yeterli olmadığını hepimiz biliyoruz. Mutlaka bu sorunun çok ciddi bir şekilde tartışılması konuşulması gerekir. Biz bir sorunu gündeme getiriyorsak, 72 milyonun hassasiyetini göz önüne getirmemiz lazım. Ona göre bir çabanın ortama çıkması gerekir. Buradaki insanların isteklerine kulak tıkarsanız çözemezsiniz.

Yapılan bu çalıştay Kürt sorunun demokratik ve barışçıl yollarla çözümü konusunda bir çaba ortaya koyuyor. STK'ların ve diğer kesimlerin farklı görüşlerini ortaya koyacağı bir çalıştaydır. Ama inanıyorum ki Kürt sorunun barışçıl çözümüne katkı sunacaktır. Etkisi olacağı kanaatindeyim" dedi. 

iha
Yayın Tarihi : 25 Temmuz 2009 Cumartesi 13:58:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?