8
Mayıs
2024
Çarşamba
DİYARBAKIR

'Kürtçe' eşliğinde halay

Diyarbakır Dedaman Oteli’nde düzenlenen Eyvan Gecesi’nde bir araya gelen milletvekilleri ile iş adamları, Kürtçe şarkı söyleyip halay çekerek eğlendiler.

Türkiye SİAD Platformu İcra Komitesi Toplantısı, Diyarbakır’da yapıldı. Yoksullukla mücadele ve bölgesel kalkınma çerçevesinde ilde bulunan SİAD’lı işadamları ile Diyarbakırlı milletvekilleri, düzenlenen Eyvan Gecesi’nde bir araya geldi.

Geceye Diyarbakır AKP milletvekillerinin yanı sıra  CHP milletvekilleri Mesut Değer, Muhsin Koçyiğit, Vali Efkan Ala, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Sabancı ile bir çok iş adamı katıldı.

Bir konuşma yapan Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, "Bugün burada gördüğümüz tablo kadim kentimiz Diyarbakır için uzun yıllardır özlemini duyduğum ve oluşturmak için de çaba göstermiş olduğum bir fotoğraftır. Biz farklı başaklarda yetişmiş farklı buğday taneleri olabiliriz; farklı değirmenlerde öğütülmüş olabiliriz. Ama hepimiz aynı leğende yoğrulmuş bir hamurun oluşturduğu ekmeğiz. Bence gelin bu ekmeğin tadına hep beraber bakalım" dedi.

Diyarbakır Eyvan Gecesi’nde yapılan çiğköfte davetlilere ikram edildi. Milletvekillerine ve iş adamlarına seslenen çiğköfteci Recep Usta, "Biz sizden şefkat değil, ekmek değil; aş istiyoruz iş istiyoruz. Çocuklarımız aç evlerine bir parça ekmek götürebilsinler" diye dert yandı.

Diyarbakır Dedaman Oteli’nde düzenlenen Eyvan Gecesi’nde sahneye çıkan devlet sanatçısı Bedri Ayseli’nin Kürtçe okuduğu şarkılara AKParti Diyarbakır milletvekilleri Cavit Torun ve Mehdi Eker de eşlik etti. Ömer Sabancı, eğlenceye katılmayarak yemekten sonra ayrıldı.

diyarbakır
Yayın Tarihi : 3 Aralık 2004 Cuma 11:05:15
Güncelleme :3 Aralık 2004 Cuma 15:58:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?