7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

Kürtçe kolbastıya tehdit

Diyarbakırlı Ercan Akıncı isimli gencin çektiği Kürtçe kolbastı klipi tepkilere neden oldu. Türkiye'ye ilk Kürtçe kolbastıyı duyuran Ercan Akıncı, bazı Karadenizliler tarafından internet sayfalarında ve cep telefonu aracılığıyla tehdit edildiğini iddia etti.

Türkiye'de ilk defa Kürtçe kolbastı klipini çekerek İHA aracılığı ile ekranlara taşıyan Ercan Akıncı isimli genç bazı Karadenizliler tarafından tehdit edildiğini söyledi.

Akıncı, internet sitelerinde klipi için argo, hakaret ve küfür mesajları yazıldığını belirterek, "Bununla yetinmeyip bir yerlerden cep numaramı bulup, küfür hakaret ve tehdide maruz kalıyorum. Geçenlerde Karadenizliler bir mesaj atmış cep telefonuma. 'Diyarbakırlılar her dalda hırsız olduğunuz gibi, sanata dalında da hırsızlık yapıyorsunuz' diye mesaj çekildi.

Şu anda 7'den 70'e herkes Kürtçe kolbastıyı dinliyor. Bu başarının bu emeğin sırrı 'Hırsız' olmak mıydı? Ben Kürtçe'sini yaptım Türkiye'ye duyurdum. Benden daha başarılı Karadenizliler varsa İngilizce'sini yapsın dünyaya duyursun. Emin olun Karadenizli kardeşlerimden olumsuz tepki alacağımı bilseydim yapmazdım. Son olarak Karadenizlilere sesleniyorum; siz de Zazaca ve Kürtçe oyun havalarımızı Türkçe'ye çevirin. Emin olunki mutluluk ve gurur duyarız. Ayrımcılık yapmayın
geleceğimizi karartmayın" dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 10 Temmuz 2009 Cuma 14:37:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?