7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

Kürtçe oyun kitabına soruşturma

Sur Belediyesi'nin bastırdığı kitap için soruşturma başlatıldı... Diyarbakır'ın Sur Belediye Başkanı Abdullah Demirbaş ve 3 belediye çalışanı, Türkçe ve Kürtçe hazırlanan oyun kitabıyla ilgili Cumhuriyet Başsavcılığı’na ifade verdi.

Sur Belediye Başkanı Demirbaş, Başkan Yardımcısı Hüseyin Kaya, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Mehmet Ali Altınkaynak ve Satın Alma Müdür Vekili M. Vecihi Aydoğan'ın, 5 Ekim 2006 Dünya Öğretmenler Günü nedeniyle bastırdıkları Türkçe ve Kürtçe oyun ve el işi kitaplarını okullarda öğretmen ve velilere dağıttıkları gerekçesiyle başlatılan soruşturma kapsamında, Cumhuriyet Başsavcılığı’nca ifadeleri alındı.

Soruşturma sonucu dava açılıp açılmayacağıyla ilgili herhangi bir açıklama yapılmadı.

"Çok dilliliğin gereği"

Belediye Başkanı Demirbaş, bir süre önce hazırladıkları oyun ve el işi kitabının okullarda okutulan bir kitap değil, öğretmenler ve ebeveynlerin yararlanması için hazırlanan yardımcı bir kaynak olduğunu söyledi.

Demirbaş, yaptıkları bu çalışmanın çok dilliliğin gereği olduğunu savundu.

Demirbaş, ''Bu sadece Kürtçe demek değil, aynı zamanda resmi dilimiz olan Türkçeye de bir katkıdır. Farklı kültürlerde ve dillerde yayın yapmak, demokrasi ve çok kültürlülüğün gereğidir. Bu çalışmamız eğitime ve öğretmenlerimize vermiş olduğumuz değerin de bir göstergesidir” dedi.
cnn türk
Yayın Tarihi : 25 Aralık 2006 Pazartesi 17:09:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?