7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

Kutbettin Arzu'dan iddialı açıklamalar

AK Parti Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Kutbettin Arzu, kentin kanayan yaralarından biri olan işsizlik sorununa getirdiği çözümü anlattı.
 
Arzu, DTP'nin Kürt sorununun çözümü konusunda bir çalışma yapmadığını söyledi.

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı seçilmesi durumunda işsiz kimsenin kalmayacağını vurgulayan Kutbettin Arzu, işsizliğin çözüm formülünü ise şöyle anlattı:
"Diyarbakır'ın birinci sorunu çok sayıda genç ve işsiz insan var. Bu insanları biz ikiye ayırıyoruz. İlki; lise, yüksekokul ve üniversite mezunu olanlar. Bunları özellikle bilişim teknolojisinde ve açacağımız büyük bir üniversitenin dil okulunda hem yabancı dil öğreteceğiz hem de teknokent projesi ile bu insanları bilişim teknolojisinde yetkinleştireceğiz. Bu insanlara iş imkanları sağlayacağız. Bir diğeri okumamış ama gücü kuvveti yerinde insanlarımız, bu insanlarımıza da marangozluk gibi kaynakçılık gibi, iş makineleri operatörlüğü gibi vücutla yapılacak mesleklerde bu insanları eğiteceğiz ve bu insanları bu dalda iş sahibi yapacağız. Tabi bu kentin en önemli sorunu imaj sorunu, bu kentin aslında bir güvenlik sorunu yok. Ama bu kentte sanki bir kaos ortamı var gibi senede bir olay olsa da sanki her gün olay oluyor gibi televizyonlarda gösteriliyor. Bu kent hem yerli, hem de yabancı turist anlamında hak ettiği turist sayısını burada göremiyor. Yeni açacağımız yerleşim alanlarında çağdaş modern kentler
kurarken buralarda hem işsizliği önlemiş olacağız, hem inşaat alanında büyük bir iş alanı olacak, hem de bu gecekondu semtlerindeki vatandaşlarımıza burada ev tahsis edip gecekondu yaşamı yerine çağdaş modern binalarda yaşama şansı vereceğiz. Diyarbakır Suriçi'ni bir açık hava müzesi olarak ilan edeceğiz. Bu kentte yaptığımız diğer alt yapı çalışmaları ile burası önemli bir turizm merkezi olacak. Diyarbakır önümüzdeki 5 yıl içinde 1 milyon turistin gelebileceği bir kent olacak. Dolayısıyla 1 milyon turist demek 185 bin kişiye iş ve aş demek, ticaretin hareketlenmesi demek.''

DİYARBAKIR'DA YEŞİL KARTLI KİMSE KALMAYACAK
DİYARBAKIR YARDIM ALAN DEĞİL YARDIM VEREN BİR YER OLACAK

Diyarbakır'da 550 bin yeşil kartlı vatandaşın bulunduğunu anlatan Kutbettin Arzu başkan seçilmesi durumunda tüm yeşil kartlıları iş sahibi yapacağını ve Diyarbakır'da yeşil kartlı kimsenin kalmayacağını dile getirdi. Arzu, "Kimseyi ötekileştirmeden bu kentte yaşayan herkesi birinci sınıf vatandaş kabul edip, bunlarla beraber bu kenti yöneteceğiz. Bu kentte artık 550 bin yeşil kartlı insan olmayacak, çünkü bu insanların hepsi çalışacak ve sosyal güvencesi olacak. Hepsinin maddi durumu yükselecek.
Diyarbakır'da yeşil kartlı insan bırakmayacağız. Bizim hedefimiz bu. Bizim hedefimiz Diyarbakır'da işsiz insan bırakmamak. Diyarbakır, insanların gelip yardım yaptığı bir kent olmaktan çıkacak. Diyarbakırlı insanların durumu iyi olacağı için bunlar insani vakıflar aracılığı ile Türkiye'nin ya da dünyanın başka yerindeki yoksul insanlara yardım edecek" dedi.

DAĞDAKİ GENÇLERİN AİLELERİ İLE BULUŞMASINI VE TOPLUMA
YENİDEN KAZANDIRILMASINI TEMENNİ EDİYORUM

Kürt sorunu ve DTP'nin çalışmalarına da değinen Arzu, temennisinin dağda hiç kimsenin kalmaması olduğunu vurguladı. Arzu konuşmasına şöyle devam etti:
"Akrabalarımın sayısını iyi bilmediğim için dağda olan olabilir dedim. Bu bölgede bir kardeşi dağda, bir kardeşi askerde olan insanlar çok. Bu bir trajedi. Bizim beklentimiz, temennimiz, önümüzdeki barış sürecinde hiç kimsenin dağda kalmaması, hiç kimsenin dağdaki çocuklarının özlemi ile yaşamaması. Bu insanlarımızın da topluma kazandırılması. Bu insanlarımızın da ailesine kavuşmasıdır. Bu konuda umuyorum ki önümüzdeki süreçte atılacak önemli adımlar olacak. Dolayısıyla Türkiye'nin ve bölgenin bu sıkıntısı da ortadan kalkmış olacak. Diyarbakır halkına göre bu seçimi AK Parti kazanmış. Çünkü DTP burada yerelde 10 yıldır iktidar olduğu halde Kürt sorununun çözümü konusunda, yerel hizmetlerin vatandaşlara ulaşması konusunda somut bir çalışması olmamıştır. Dolaysıyla Diyarbakır halkı bu konuda kararını vermiş ve bu seçimde AK Partiyi ve bizi destekleyecek."

iha
Yayın Tarihi : 11 Mart 2009 Çarşamba 17:53:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?