7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

Kutbettin Arzu'ya saldırı!

AK Parti Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Kutbettin Arzu, seçim çalışmaları kapsamında bugün gittiği Kuruçeşme kavşağında yaklaşık 500 kişilik bir grubun saldırısına uğradı.

Yaşanan saldırının ardından AK Partili grubu koruyan 1 polis ve 2 partili yaralandı.

İlk bilgilere göre olay, Kuruçeşme kavşağında bulunan DTP seçim bürosunun karşısında yaşandı. Esnaf ziyaretinde bulunan Kutbettin Arzu ve beraberindeki AK Partililer ile 500 kişi oldukları belirtilen grup arasında başlayan sözlü tartışmanın ardından AK Partililer taş yağmuruna tutuldu. Görgü tanıklarının ifadesine göre olay yerinde bulunan kimliği henüz belirlenemeyen bir kişi tarafından havaya ateş edildiği de ifade edildi. Olayın hemen ardından geniş güvenlik önlemlerinin alındığı bölgede yaralı 2
partili tedavi edilmek üzere hastaneye götürülürken Belediye Başkan Adayı Kutbettin Arzu'nun sağlık durumunun ise iyi olduğu bildirildi. Saldırıya uğrayan AK Partili grup arasında AK Parti Diyarbakır Milletvekili Abdurrahman Kurt ve AK Parti il ve ilçe başkanlarının da bulunduğu gelen bilgiler arasında.

Saldırıda yaralananlardan biri olan Mehmet Yalman saldırının bir anda geliştiğini ve neye uğradıklarını anlamadığını anlattı. Yalman, saldırıyı yapan grubun 500 kişiden fazla olduğunu ve saldırı anında silah sesleri duyduğunu da sözlerine ekledi. 

 

iha
Yayın Tarihi : 26 Mart 2009 Perşembe 13:37:22
Güncelleme :26 Mart 2009 Perşembe 14:25:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?