8
Mayıs
2024
Çarşamba
DİYARBAKIR

Kuyumcu kuryesi kayboldu

Diyarbakır'da yüklü miktarda altın ve dövizle ortadan kaybolan kuyumcu kuryesi bulunamadı.

Diyarbakır'da kuyumcu kuryesi olarak çalışan Sedat Balyen ve Sabır Çiftçi isimli ortaklar dün Ergani ilçesindeki kuyumcularla görüştü. İşlerini bitiren ortaklardan Sabır Çiftçi, yüksek tutarda döviz ve kilolarca altın ile birlikte özel otomobille Dicle ilçesine hareket etti. 21 FB 588 plakalı özel otomobiliyle Dicle ilçesine giden kurye Çiftçi'den bir daha haber alınamadı. Ergani'de kuyumculuk yapan bir esnaf, kuyumcu kuryesi Sabır Çiftçi'yi aradığını belirterek, "Meşgulüm beni sonra ara dedikten sonra telefonuna bir daha ulaşamadık" dedi.

Diyarbakır ve Ergani ilçesinde bulunan kuyumcular kendi çabaları ile Dicle ve Ergani ilçeleri ile köylerinde yaptıkları aramalarda sonuç alamayınca durumu Cumhuriyet Savcılığı'na bildirdiler. 30 saat geçmesine rağmen Sabır Çiftçi'nin bulunamamasına tepki gösteren Erganili kuyumcular kepenklerini kapatarak Kaymakamlığa yürüdü.
 

Yaklaşık 100 kuyumcu esnafı, arkadaşlarının bulunması için Kaymakamlık'tan helikopter talebinde bulunarak dağlık olan bölgelerin taranmasını istedi. Konu ile ilgili açıklama yapan Ergani Kaymakamı Enver Ünlü, "Kaybolan kuyumcu kuryesi başkası tarafından kaçırılmış olabilir. Dicle, Eğil Kaymaklıklarına bilgi verildi. Arama çalışmaları sürüyor. Adli merciler gerekeni yapacaktır. Sağduyulu ve sabırlı olmanızı isterim" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 3 Nisan 2009 Cuma 20:57:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?