7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

Kuyumculara önemli uyarı

DİYARBAKIR'DA KUYUMCULAR UYARILDI

Diyarbakır Kuyumcular ve Sarraflar Odası Başkanı Mustafa Akkul kent dışından getirilen altınların tahlil ve analizi yapılmadan satışına izin verilmeyeceğini duyurdu.

Akkul, Diyarbakır'da bulunan kuyumcu esnafına'da çağrıda bulunarak vatandaşların altın alışverişlerinde muhakkak garanti belgesi alması gerektiğini ve kuyumcu esnafının da bu garanti belgesini vatandaşa vermesinin bir zorunluluk olduğunu söyledi.

Kuyumcular ve Sarraflar Odası'nın yeni Başkanı Mustafa Akkul kent merkezinde bulunan kuyumcu ve sarraflar ile bir araya gelerek esnafın sorunlarını dinledikten sonra kuyumcu ve sarraf esnafına da uyarılarda bulundu.

Diyarbakır'da üretilen ve başka illerden gelen altınların Diyarbakır Kuyumcular ve Sarraflar Odası ayar evinde tahlil ve analizi yapılmadan satışının yapılmasına müsaade edilmeyeceğini belirten Akkul, "Özellikle başka illerden gelen altınlar ayar evine uğramadığı sürece esnafımız bu altınları alıp vatandaşlarımıza satmasın" dedi.

Akkul, ''Ayar evine uğradığına dair elinde herhangi bir belge bulunmayan bu toptancı tabir edilen satıcılardan alınan malların satışına izin verilmeyecektir. Kent dışından gelen altınların muhakkak ayar evinde tahlil ve analizi yapılması gerekiyor. Ancak ayar evine uğrayan satıcılar buraya uğradığına dair bir belge ellerinde bulundurur ise yani tahlil ve analizden sonra dışarıdan gelen altınların satışına izin verilecektir.

Kuyumcu esnafımız vatandaşlarımıza yaptıkları satışlarda muhakkak garanti belgesi vermeleri gerekmektedir. Vatandaşlarımız da bu belgeleri muhafaza edip altın satışlarında ibraz etmeleri gerekmektedir. Bu konuların özellikle takipçisi olduğumuzu belirtmek istiyorum. Hem kuyumcu esnafımızın hem de vatandaşlarımızın mağdur olmasına asla ve asla müsaade etmeyeceğiz" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Haziran 2010 Salı 13:21:05
Güncelleme :8 Haziran 2010 Salı 16:30:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?