5
Mayıs
2024
Pazar
DİYARBAKIR

Leyla Zana'ya soruşturma

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, Leyla Zana hakkında terör örgütü propagandası yaptığı gerekçesiyle soruşturma başlattı.

Cumhuriyet Başsavcısı Durdu Kavak yaptığı açıklamada, Diyarbakır'da 26 Ekim günü yapılan “Demokratik Toplum Kongresi”nde yaptığı konuşma nedeniyle Zana hakkında aynı gün soruşturma başlattıklarını bildirdi.

Soruşturmanın, terör örgütü propagandası yapma suçunu kapsayan Terörle Mücadele Yasası'nın 7/2 maddesi kapsamında yapıldığını belirten Başsavcı Kavak, konuşmanın kaset çözümünün sürdüğünü ve içeriğe göre soruşturma kapsamının genişletilerek başka maddelerin de uygulanabileceğini kaydetti.

Leyla Zana “Demokratik Toplum Kongresi”nin açılışında Kürtçe yaptığı konuşmada, Irak'ın kuzeyindeki yönetimin teröristleri teslim etmemesi gerektiğini savunmuş, terör örgütü elebaşı için ise affı ima etmişti

AA
Yayın Tarihi : 28 Ekim 2007 Pazar 16:27:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Hakkı IP: 88.229.187.xxx Tarih : 28.10.2007 18:23:56

Bu cahil mahlukata söyleyecek bir söz bulamıyorum artık. Biz Türk=Kürt birleşmiş bütünleşmiş ibr milletiz! bunu kavrayamayan içine sindiremeyen cehalet timsalleri hala ortalıkta bön bön bakıp konuşuyorlar, böylelerine inanıp dağa çıkan aptallar yüzünden hala bu saçma savaştan kurtulamadık. Allah akıl fikir versin diyecem ama beyin olmalı ilk başta, ondanda mahrumlar. bu zihniyette olanlara beladan başka dilenecek bi şey kalmadı.