7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

Lice Kaymakamlığı gezi düzenledi

Diyarbakır'ın Lice Kaymakamlığı tarafından ilçe merkez ve köy ilköğretim okullarında eğitim gören 48 öğrenci için 2 günlük Diyarbakır-Mardin-Midyat-Hasankeyf gezisi düzenlendi.

SODES (Sosyal Destek) Projesi kapsamında Lice Kaymakamlığı tarafından "İzlenimler, Yansımalar ve Esintiler Projesi" bünyesinde düzenlenen geziden ilçe merkez ve köy ilköğretim okullarında eğitim gören 48 öğrenci yararlandı. Diyarbakır, Mardin, Midyat ve Hasankeyf'i kapsayan gezide öğrenciler, Diyarbakır'da Gazi Köşkü, Mardin'de Mardin Kalesi, Eski Mardin, Mardin Postanesi, Kapalı Çarşı, Deyrulzafaran Manastırı, Kasımiye Medresesi, Kırklar Kilisesi Midyat'ta Halkevi, Etsel ve Midyat Çarşısı, Konukevi,
Estel-Deyrulumur (Mor Gabriel) Manastırı Hasankeyf'te Antikkent gibi yerleri ve Batman şehir merkezini gezdi.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Lice Kaymakamı Ömer Kalaylı, " 'İzlenimler, Yansımalar ve Esintiler Projesi' kapsamında ilçemizde eğitim gören öğrencilerimizin ülkemizin tarihi, coğrafi ve doğal güzelliklerini ve özelliklerini daha yakından tanımalarına katkı sağlamak, öğrenciler arasındaki kaynaşmayı sağlamak amacıyla Kaymakamlığımızca tüm giderleri karşılanarak böyle bir gezi programı yapmayı düşündük. Bu şekilde, yıl içerisinde değişik zamanlarda, farklı şehirlere yönelik gezi programları düzenlemeye devam edeceğiz. Emeği geçen herkese teşekkür ederim" dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 14 Nisan 2009 Salı 18:15:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?