8
Mayıs
2024
Çarşamba
DİYARBAKIR

Lice'de bir ton esrar ele geçirildi

PKK'YA AİT 283 TON UYUŞTURUCUNUN ELDE EDİLECEĞİ KENEVİR BİTKİSİ ELE GEÇİRİLDİ

Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı tarafından PKK terör örgütüne maddi kaynak sağlayan uyuşturucu ticareti yapan 41 ayrı noktaya düzenlenen operasyonda 14 milyon 150 bin kök kenevir bitkisi ve 1 ton 120 kilogram toz esrar maddesi ele geçirildi. Ele geçirilen kenevirlerle 283 ton esrar maddesinin imal edilmesinin planlandığı öğrenildi.

Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı'nca, yasadışı kenevir ekimine mani olunması, kenevir bitkisinin ve üretilen esrar maddesinin ele geçirilmesine yönelik olarak yapılan uzun süreli çalışmalar neticesinde, 26 Ağustos 2010 tarihinde Lice ilçesi Bağlan ve Ortaç köylerinde yasadışı ekim, uyuşturucu madde imal, depolama ve ticareti suçlarını işleyen şahıslara yönelik eş zamanlı operasyon düzenlendi. 41 ayrı noktaya eş zamanlı düzenlenen operasyonda şüphelilerin ev ve eklentileri ile tarlada saklandığı tespit edilen yerlerde yapılan aramalarda; dere yatağında, ormanlık alanlara gizlenmiş, toprağa bidonlar ve çuvallar halinde gömülü vaziyette 1 ton 120 kilogram toz esrar maddesi ile tarlada ekili vaziyette 14 milyon 150 bin kök kenevir bitkisi ele geçirildi. Ele geçirilen 14 milyon 150 bin kök kenevir bitkisinden elde edilecek 283 ton esrar maddesinin piyasaya sürülmesine engel olunduğu öğrenilirken, söz konusu olaylarla ilgili 6 şüpheli şahıs gözaltına alındı.

Valilik tarafından yapılan yazılı açıklamada uyuşturucu maddenin PKK terör örgütüne maddi kaynak sağladığı da belirtilerek, "PKK-KONGRA-GEL terör örgütüne maddi kaynak sağlayarak insanlık suçu işlenmesine ve toplumun zehirlenmesine sebep olan uyuşturucu madde kaçakçılığı ile mücadeleye aynı azim ve kararlılıkla devam edilecektir" denildi.

PKK'YA AİT 283 TON UYUŞTURUCUNUN ELDE EDİLECEĞİ KENEVİR BİTKİSİ ELE GEÇİRİLDİ
İHA
Yayın Tarihi : 27 Ağustos 2010 Cuma 10:36:03
Güncelleme :27 Ağustos 2010 Cuma 11:06:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?