7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

Lice'de 'canlı kalkan' gerilimi

CANLI KALKANLAR OPERASYON ALANINA BIRAKILMADI

Diyarbakır'ın Lice ilçesi ile Böngöl'ün Genç ilçesi arasında bulunan operasyon bölgesine gitmek isteyen canlı kalkanlara izin çıkmadı.

Diyarbakır'dan 4 otobüs ve özel araçlarla yola çıkan, BDP'li milletvekilleri, belediye başkanları, ÖDP, EMEP, ESP, KESK, DİSK, Türkiye Barış Meclisi, 78'liler Girişimi temsilcileri, yazar ve sanatçılardan oluşan canlı kalkan eylemcileri, Lice ilçesine uğradıktan sonra Lice ile Bingöl'ün Genç ilçesi arasında kalan ve 'Ape musa alanı' olarak bilinen operasyon bölgesine gitmek istedi. Jandarma, BDP milletvekilleri dışındakilere izin vermek istemedi. BDP amblemli 'Operasyon değil diyalog' önlüklerini giyen canlı kalkanları çok sayıda basın mensubu izledi.

Canlı kalkan grubunda BDP Eşbaşkanları Selahattin Demirtaş ve Gültan Kışanak, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, BDP'li milletvekili, belediye başkanları ve il genel meclisi başkanları, DTK Eşbabaşkanı Yüksel Genç, ÖDP Genel Başkan Yardımcısı Sema Polatlı, 78'liler Girişimi Sözcüsü Celallettin Can, Türkiye Barış Meclisi Dönem Sözcüsü Metin Bakkalcı, KESK Genel Sekreteri Emirali Şimşek, KESK'in Kadın Sekreteri Songül Morsümbül, DİSK MYK Üyesi Levent Onat, SDP Genel Başkanı Rıdvan Turan, EMEP MYK Üyesi İlhan İlbay, ESP Diyarbakır İl Başkanı Ramazan Karakaya, SES Genel Başkanı Bedriye Yorgun, İHD Bölge Temsilcisi Ali Akıncı, Kürt sanatçı ve yazarlar, Aziz Nesin'in oğlu Ahmet Nesin, Ayhan Bilgen, Filiz Koçali bulunuyor.

Canlı kalkanların gitmek istediği Lice ile Genç arasında kalan alanda 28 Eylül 2009 tarihinde Şenlik köyü Paçaçiyan mezrasında hayvan otlatan 12 yaşındaki Ceylan Önkol, yerde bulduğu patlayıcı maddenin infilak etmesiyle hayatını kaybetmişti.

CANLI KALKANLAR OPERASYON ALANINA BIRAKILMADI
CANLI KALKANLAR OPERASYON ALANINA BIRAKILMADI
CANLI KALKANLAR OPERASYON ALANINA BIRAKILMADI
İHA
Yayın Tarihi : 16 Mayıs 2010 Pazar 14:30:03
Güncelleme :16 Mayıs 2010 Pazar 17:37:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?