8
Mayıs
2024
Çarşamba
DİYARBAKIR

Lice'de kadınlar sergi açtı

Diyarbakır'ın Lice Kaymakamlığı'nın destekleriyle Daralan köyünde Mehmet Toprak Halk Eğitim Merkezi tarafından verilen 'Bartın İşi Tel Kırma İşlemeciliği Kursu' kadınlardan büyük ilgi gördü.

20 kadın kursiyer, kurs sonrasında el emeği göz nuru eserlerini 19 Şubat Perşembe günü Halk Eğitim Merkezi'nde sergilemeye başladı. Sergi açılış kurdelası, Lice Kaymakamı Ömer Kalaylı, Cumhuriyet Savcıları, İlçe Emniyet Amiri ve köy muhtarı tarafından kesildi. Bir hafta boyunca halka açık olacak sergide isteyen vatandaşlar el emeği göz nuru işlemelerden satış da yapacak. Satışlardan elde edilen gelirin kursiyerlerin malzeme alımlarında kullanılacağı öğrenilirken açılış sırasında kısa bir konuşma yapan Kaymakam Kalaylı, kursun başarılı bir şekilde verilmesinde emeği geçen başta Halk Eğitim Merkezi yöneticilerine, kurs öğretmenine ve kursiyerlere teşekkür etti.

Kalaylı, Kaymakamlık olarak mesleki eğitime ve istihdama yönelik kursları çok önemsediklerini belirterek, ''Aynı köyde ahşap-kumaş boyama sanatı kursları devam ediyor. Bu yıl meslek edindirmeye yönelik ilçede 35 kurs açıldı. Bu kurslara 759 kursiyer iştirak etti, bunun 506'sı bayan kursiyerlerden oluşmaktadır ve oldukça sevindiricidir" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 20 Şubat 2009 Cuma 15:38:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?