7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

Lice'de Mehmetçik dersanesi

LİCE'DE MEHMETÇİK DERSANESİ AÇILDI

Diyarbakır'ın Lice ilçesinde Mehmetçik Dersanesi 2009-2010 eğitim ve öğretim yılını düzenlenen törenle açtı.

Lice Ahmet Toprak Çok Programlı Lise binası toplantı salonunda düzenlenen törene Lice Kaymakamı Mehmet Kurt, 2. Motorlu Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Şeref Öngay, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mecit Savar, öğrenciler ve veliler katıldı. Lice 2. Motorlu Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Şeref Öngay, törende yaptığı konuşmada, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) olarak ilçedeki öğrencilerin önümüzdeki dönemde girecekleri sınavlarda başarılı olabilmeleri için Mehmetçik Dersanesi olarak ellerinden gelen çabayı ortaya koyacaklarını söyledi.

Geçtiğimiz yıl ÖSS'de büyük başarı ortaya koyan Liceli öğrencilerin bu oranı bu yıl daha üst seviyelere taşımaları için yapılan çalışmalara katkı sağlamaktan mutluluk duyacaklarını dile getiren Tuğgeneral Öngay, "Türk Silahlı Kuvvetleri olarak, hedefimiz bu güzel ilçemizde öğrencilerimizin önümüzdeki dönemde girecekleri sınavlarda başarılı olmasını sağlamaktır. Geçen yıl yapılan ÖSS sınavlarında gösterilen başarının bu yıl da açacağımız Mehmetçik Dersanesi'yle eğitimdeki başarı çıtasını daha da yukarılara çekeceklerinden eminim. 2010'da yapılacak olan SBS ve ÖSS'de sizlerden büyük başarı bekliyorum, buna eminim. Sizler başarılı oldukça bizler de sizlerin bu başarılarınızla gurur duyacağız ve çaba göstereceğiz" dedi.

Tuğgeneral Şeref Öngay, Mehmetçik Dersanesi'nde görev alan öğretmen ve eğitim görecek öğrencilere, "Bir ulusun çağdaş ülkeler düzeyine erişebilmesi eğitim ve öğretimin kaliteli ve bilimsel yöntemlerle yürütülmesi ile mümkün olur. Kalkınmanın temel şartı eğitim ve öğretimdir. Öğretmen, insanları eğitmeyi ve öğretmeyi meslek edinen, eğitim kurumlarında çocuk ve gençlerin eğitim öğretimlerine rehberlik eden, yön veren, yaşama hazırlayan ve bu uğurda her türlü fedakarlığı yapandır. Sevgili Mehmetçik öğretmenleri, sizler de bu karşınızda duran Atatürk sevgisiyle dopdolu evlatlarımızı biraz önce söylediğim ilkeler doğrultusunda eğiterek, yetiştirerek onları hedefe ulaştıracaksınız. Sevgili öğrenciler, Sizler geleceğimizin teminatısınız. TSK'nın Mehmetçik Dersanesi vasıtasıyla sizlere sunduğu bu fırsatı çok iyi değerlendirmelisiniz. Siz gençler olarak en önemli göreviniz çalışmaktır. Çalışmanın yanında sizlerle zaman zaman fırsat buldukça çeşitli sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerde de beraber olacağız. Bizler elbirliği içinde sizleri en iyi yerde görmek, bizleri çok mutlu eder, anne ve babalarınızı mutlu eder, öğretmenlerinizi mutlu eder, bütün Lice halkını mutlu eder. Çünkü bizlerden sonra ilçenize ve ülkemize hizmet etmek sırası sizlere düşmektedir. Yeni eğitim-öğretim yılında sizlere başarılar diliyorum" diye konuştu.

Kaymakam Mehmet Kurt, çocukların iyi yetişmesi için büyük çaba sarfettikleri belirterek, "Lice ilçemizin eğitimde iyi yere gelmesi için Kaymakamlık olarak ne yapılması gerekiyorsa onu yapacağız. Bunların en başında da sağlık ve eğitim gelmektedir. Eğitim konusunda TSK'nın da büyük çabaları var. Bunların hepsi Lice'de yaşayan çocuklarımız içindir. Önümüzdeki SBS ve ÖSS sınavlarında çocuklarımızdan büyük başarı bekliyorum" şeklinde konuştu.

Tören daha sonra dersanede eğitim görecek olan öğrencilere Kaymakam Kurt, Tuğgeneral Öngay ve diğer protokol mensuplarınca çeşitli hediyeler verildi. Tören sonunda davetliler Mehmetçik Dersanesi'ni gezerek öğrencilerle uzun uzun sohbet ettiler.

LİCE'DE MEHMETÇİK DERSANESİ AÇILDI
İHA
Yayın Tarihi : 24 Ekim 2009 Cumartesi 15:12:04
Güncelleme :24 Ekim 2009 Cumartesi 16:10:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?