8
Mayıs
2024
Çarşamba
DİYARBAKIR

Lice'de toplu nikah ve sünnet

Diyarbakır'ın Lice ilçesinde Kaymakamlık tarafından düzenlenen Lice 1. Kültür,Turizm ve Badem Festivali kapsamında maddi durumu düşük 100 yoksul ailenin çocukları sünnet ettirilirken, 25 çiftin de resmi nikahları kıyıldı.

Halis Toprak yağ fabrikası festival alanında düzenlenen sünnet töreninde 100 çocuk Diyarbakır'da emekli sağlık memuru Aslan Yaman tarafında hijyenik bir ortam da sünnet ettirildi. Sünnet edilen Çocuklara Kaymakamlık tarafından sünnet elbiseliği ve oyuncak alınırken Lice İlçe Kaymakamı Ömer Kalaylı ve protokol tarafından çeyrek altın takıldı. Lice ilçe Kaymakamı Ömer Kalaylı yaptığı konuşmada "Proje kapsamında gerçekleştirmiş olduğumuz Badem festivali şenlikleri Lice'de ilk defa yapılıyor. İleriki yılarda
da bunun devamı sağlanacak. Bu kapsamda çeşitli etkinliklerimizin arasında sünnet şöleni de var. Sünneti yapılan bu çocuklarımızın büyüdüklerinde inşallah evlenecekleri mutlu günlerini de göreceğiz. Çünkü bu çocuklar bizim insanlarımızdır. Kaymakamlık olarak bu günde yarında onların yanında olacağız. Şimdiden herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Sünnet şöleninin ardından bu kez 25 çiftin nikahı kıyıldı. Çiftlerin nikahlarını Lice Belediyesi Evlendirme dairesi Memuru Sait Menekşe kıydı. Çiftlerin nikah şahitliklerini Lice Kaymakamı Ömer Kalaylı, eşi Nülgün Kalaylı, Hani İlçe Kaymakamı Nesim Babahanoğlu, eşi Esra Babahanoğlu, Kocaköy İlçe Kaymakamı Kadir Perçi, eşi Fadime Perçi, Dicle İlçe Kaymakamı Sezer Işıktaş, eşi Tuğba Işıktaş yaptı. Nikahları kıyılan çiftlere evlilik cüzdanları ile çeyrek altın takılırken her çifte de Kaymakamlık tarafından
500 TL para verildi. Törene katılan çiftlerin bazıları ise kucaklarında çocuklarıyla gelerek anne babalarına şahitlik yaptılar.
 

iha
Yayın Tarihi : 8 Haziran 2009 Pazartesi 14:35:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?