7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

Lice'de uyuşturucuyla mücadele

Diyarbakır'ın Lice ilçesinde Kaymakam Ömer Kalaylı'nın katılımı ile uyuşturucu madde kullanımı ve ekimini önlemek amacıyla toplantı düzenlendi.

Lice'de 2009 yılı itibari ile jandarma tarafından yapılan operasyonlarda 6 tondan fazla uyuşturucu madde ele geçirilirken Kaymakamlık uyuşturucu ekimi ve kullanımını önlemek amacıyla bir toplantı gerçekleştirdi. İçenin en büyük sorunlarından biri olan, "Yasadışı Hint keneviri ekimi ve uyuşturucu madde kullanımı"yla mücadele konusunda alınması gerekli tedbirler ve yapılacak çalışmaları değerlendirmek üzere Lice Kaymakamı Ömer Kalaylı başkanlığında ilgili İlçe daire müdürlerinin katılımıyla toplantı yapıldı.
 
Oldukça verimli geçen toplantıda daire amirleri kendi kurumlarının bu sorun karşısında alması gereken tedbirleri, görüş ve önerileri masaya yatırdı.

Toplantı sonrasında bir değerlendirme konuşması yapan Kaymakam Kalaylı, "İlçemizin en büyük sorunlarından biri olarak gördüğümüz için bu konuda çalışmaları ve alınacak tedbirleri daha da yoğunlaştırmak istedik. Daire amirlerimiz arasında fikir alışverişi oldu. Bu toplantıları belli periyotlarla yaparak alınacak tedbirlerin sonuçlarını izlemek ve değerlendirmek istiyoruz. Bu konuda, hemen hemen her kuruma büyük görevler düşüyor. Gerçekten, bugün bu bataklığa saplanan insanların varlığı ilçe sağlığı ve geleceği konusunda çok kaygı verici. Özellikle gençlerimizi ve çocuklarımızı bu tehlikeden uzak tutmak için ailelerin bu konuda bilinçlendirilmesi büyük önem arz ediyor" ifadelerini kullandı.
 

iha
Yayın Tarihi : 22 Şubat 2009 Pazar 18:01:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?