8
Mayıs
2024
Çarşamba
DİYARBAKIR

Lice'ye kız yurdu müjdesi

LİCE'YE KIZ ÖĞRENCİ YURDU MÜJDESİ

Diyarbakır'ın Lice Kaymakamı Mehmet Kurt, ilçe genelinde eğitime ağırlık verdiklerini belirterek ilçeye kız öğrenci yurdu yapacaklarının müjdesini verdi.

Özellikle kız çocuklarının okula kazandırılması için çaba harcadıklarını ifade eden Kaymakam Mehmet Kurt, ''Özellikle köylerde okuyan kızlarımızın yanısıra erkek çocukların ilk öğretimden sonra ilçe merkezindeki okullar köylerden uzak olduğu gerekçesiyle çocukların barınacak yerleri olmadığı için velilerin çocuklarını okula yollayamadıkları tespit edildi. Kaymakamlık olarak bu sıkıntının kökten ortadan kaldırılması ve çocuklarımızın okullara kazandırılması için ilçeye acilen geniş, çok kapsamlı ve modern

bir kız yurdu binasının yapılması için çalışmalar başlatıldı. Kız çocuklarımızın eğitimine önem veriyoruz. İlçede yapılacak olan kız yurduyla geleceğimizin en önemli varlığı kız çocuklarımızın kaliteli ve daha iyi eğitim almasını sağlamaya çalışacağız" dedi.

Kaymakam Kurt, eğitim alanında yatırım yapılması için Liceli iş adamlarına da büyük görevler düştüğünü bildirerek kız yurdunun yapılması ve çocukların okula kazandırılması için işadamlarına çağrıda bulundu.

İHA
Yayın Tarihi : 31 Ocak 2010 Pazar 09:40:04
Güncelleme :31 Ocak 2010 Pazar 11:09:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?