3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

Lise öğrencileri fidan dikti

Silvan ilçesi Anadolu Öğretmen Lisesi öğrencileri, okullarının bahçesine 700 adet fidan dikti.

Fidan dikimi nedeniyle Silvan Anadolu Öğretmen Lisesi'nde gerçekleştirilen törene İlçe Milli Eğitim Müdürü Seyithan Erboğa, Milli Eğitim Müdür Yardımcıları Ali Ok, Cüneyt Akkuş, okul idarecileri, öğretmen ve öğrenciler katıldı. Silvan Anadolu Öğretmen Lisesi Müdürü Celal Küçükdal, "Okul bahçesinde bulunan ağaçların arasına ve boş yerlere Diyarbakır İl Orman Fidan Müdürlüğü'nden aldığımız 700 adet fidanı öğrencilerimizle birlikte dikiyoruz. Yeşil olan okulumuzun çevresini daha da güzelleştiriyoruz.

Okulumuz bundan böyle yeşillikler içerisinde olacak" dedi.

Öğrencilerle birlikte fidanları tek tek yerleştirerek üzerlerine toprak atan Milli Eğitim Müdürü Seyithan Erboğa, "Silvan İlçesi'nde başlatılan ağaçlandırma seferberliğini destekleyerek, bir ağaçlandırma çalışmasını da Anadolu Öğretmen Lisesi'nde başlatmış bulunmaktayız. Okul Müdürümüzün özel çabaları sonucu elde edilen fidanların dikimini öğrencilerimizle birlikte gerçekleştirdik. Yağmur ve kar sularının toprak kaymasına neden olduğu bilinmektedir. Biz de bu toprak kaymasını önlemek amacıyla bütün alanlarımıza ağaç dikmeliyiz. Milli Eğitim olarak, 10 bin fidan talebinde bulunduk. Göreve yeni başlayan öğretmenler ve okula yeni kayıt yaptıracak olan öğrenciler de birer fidan dikecekler" şeklinde konuştu.

Silvan Anadolu Öğretmen Lisesi'nde yapılan ağaç dikme töreni sırasında öğrencilere ve davetlilere pasta ve içecek de ikram edildi.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Şubat 2008 Cuma 11:21:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
hamza BAZ IP: 85.104.111.xxx Tarih : 29.02.2008 17:07:43

COK GÜZEL BİR ETKİNLİK celal hoca ya teşekkürler .