5
Mayıs
2024
Pazar
DİYARBAKIR

Liseli öğrencilere diş taraması

Diyarbakır İl Sağlık Müdürlüğü ekipleri tarafından Fatih Lisesi'ndeki 2 bin 600 öğrenci diş taramasından geçirildi. 

İl Sağlık Müdürlüğü Ağız ve Diş Sağlığı Şube Müdürlüğü ekipleri, "İlköğretim ve Liselerde Diş Taraması ve Diş Sağlığı" konusundaki bilgilendirme çalışmalarına devam ediyor. 

Çalışmalar kapsamında Diyarbakır Fatih Lisesi'ndeki 2 bin 600 öğrenciye, ağız ve diş sağlığı taramasının yanı sıra diş sağlığı konusunda da eğitim verildi. 5 doktor, 1 sağlık memuru ile 4 hemşirenin katıldığı diş taramasında öğrencilerin, diş fırçalama alışkanlıklarının yetersiz olduğu tespit edildi. Öğrencilerin; yüzde 76'sında çürük diş, yüzde 55'inde kapanış bozukluğu, yüzde 75'inde ise diş eti hastalığının olduğu belirlendi. 

Ağız ve Diş Sağlığı Şube Müdürü Dr. Hülya Batgi, diş tarama ve eğitim çalışmalarının ay boyunca devam edeceğini belirterek, "Şubemiz tarafından öğrencilere yönelik olarak ay boyunca bu çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Ayrıca kız yetiştirme yurdu, erkek yetiştirme yurdu, YİBO ve diğer eğitim birimlerinde de çalışmalarımıza devam edeceğiz" dedi.
İHA
Yayın Tarihi : 9 Mart 2007 Cuma 12:52:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
okan IP: 81.213.132.xxx Tarih : 12.03.2007 18:52:18
valla 11 yıldır okul okuyorum hiçbir zamn doktorlar gelipte hani lisesindeki öfrencilerin diş taramalarını yapmamışlardır. keşke birgün d.bakıra verdiginiz önem kadar ilçelerinede verseniz