8
Mayıs
2024
Çarşamba
DİYARBAKIR

Liselilerin mezuniyet sevinci

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde bulunan Alpaslan Lisesi, kuruluş tarihinden bu yana ilk defa mezuniyet töreni düzenledi.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Sümer parkta düzenlenen mezuniyet gecesine Sur Belediye Başkan vekili Azize Deger, Alpaslan lisesi okul müdürü Eyüphan Kaya, Sur belediye meclis üyeleri, okul öğretmenleri ve öğrenciler katıldı.

2008-2009 öğretim yılında 78 öğrenci mezun verdiklerini, kuruluşundan beri ilk defa Sur Belediyesi'nin katkılarıyla mezuniyet töreni düzenlediklerini belirten Okul Müdürü Eyüphan Kaya, "Sevgili gençler bugün sizin eğlence ve mutluluk gününüz. 'Beni dinleyin sessiz olun' demeyeceğim; ama insanlığa emeği, katkısı olan herkesin yeri geldiğinde bir şeyler dile getirmeye hakkı vardır. Hoşgörü sahibi olun, sizin gibi düşünmeyen insanları kabullenin, onlardan uzak durmayın. Eğitim öğretimi çok ama çok önemseyin öyle ki, Türkiye'nin dört bir yanına, yada dünyaya dağılırken nitelikli bir birey olarak varlığınız hissedilsin. Unutmayalım ki bilimsel ve teknolojik çalışma hayatımızı kolaylaştırmaktadır bu alandaki çalışanlara da minnettarız. Bu gecemizin sponsorluğunu üstlenen Sur Belediyemize ve özellikle bu konuda ilgisini esirgemeyen Belediye Başkan Yardımcımız Gülbahar Örmek'e teşekkür eder hepinize başarı ve mutluluklar dilerim" dedi.

Daha sonra Sur Belediye Başkan vekili Azize Değer, söz aldı. Değer,"Bu yıl ilki gerçekleşen mezuniyet töreni umarız ki gelenekselleşir, gençlerimize bugünden sonra büyük bir sorumluluk düşmektedir.Başarılı olmanın en önemli yolu durmadan çalışmaktır. Yaşamın her alanında bağlı bulunduğumuz değerlere sonuna kadar sahip çıkılmalıdır. Gençlerimizden bunu umut ediyor ve bekliyoruz. Bundan sonraki yaşamınızda başarılar diliyorum" diye konuştu. Konuşmalardan sonra, şiir dinletisi sinevizyon gösterisi yapılan törende, öğrenciler halay çekerek mezuniyetlerini kutladılar.
 

iha
Yayın Tarihi : 17 Mayıs 2009 Pazar 15:05:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?