7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

Liselilerin yüzde 66'sı alkol alıyor

Diyarbakır Gaffar Okkan Polis Meslek Yüksekokulu Müdürü Mahmut Çakır, lise öğrencilerinin yüzde 66'sının alkol, yüzde 26'sının da uyuşturucu kullandığını söyledi.

Polis Meslek Yüksekokulu'nun spor salonunda düzenlenen törene Vali Efkan Ala, Emniyet Müdürü Zeki Çatalkaya ile çok sayıda davetli katıldı. Vali Ala, yeni eğitim- öğretim yılı nedeniyle bazı polis adaylarına çeşitli hediyeler verdi. Okul Müdürü Mahmut Çakır, polisin hukukun üstünlüğü ilkesine ve insan haklarına saygı çerçevesinde eğitim aldığını söyledi.

Uluslararası Politik ve Stratejik Araştırmalar Merkezi'nin 17 ilde bin 850 lise öğrencisi üzerinde yaptığı araştırma sonuçlarını açıklayan Okul Müdürü Çakır, şöyle dedi:

“Öğrencilerin yüzde 72'si sigara, 66'sı alkol, 26'sı uyuşturucu kullanıyor. Öğrencilerin yüzde 71'si okul veya evden kaçıyor. Yüzde 65'inin de şiddet yanlısı olduğu belirlendi.”

Suçluların kontrol altına alınması ve suçun önlenmesinin temel koşulunun, polis ve halk arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi gerektiğini vurgulayan Çakır, “Her polis aynı zamanda profesyonel olarak tutum, davranışlarıyla hizmet verdiği vatandaşları için emniyetli, huzurlu ve güvenli bir ortam oluşturmak amacı gütmelidir” diye konuştu.
Hürriyet
Yayın Tarihi : 2 Ekim 2006 Pazartesi 14:19:23
Güncelleme :2 Ekim 2006 Pazartesi 15:21:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?