5
Mayıs
2024
Pazar
DİYARBAKIR

Lüks otellerde fuhuş iddiası

Diyarbakır'da, Emniyet Müdürlüğü Ahlak şubesi ekiplerinin yaptığı takip sonucu fuhuş yapıldığı iddia edilen 3'ü 5 yıldızlı, 1'i 4 yıldızlı 4 otel için valilik 3 gün kapatma kararı verdi. 

Otellerin idare mahkemesine başvurması ile yürütmeyi durdurma kararı alınırken, kapatma kararı verilen otellerin yöneticileri, kararının art niyetli olduğu ve turizm sezonunun başladığı bugünlerde yapılmasının düşündürücü olduğunu ileri sürdü. 

Diyarbakır'a gelen yerli ve yabancı turistlerin konakladığı 4 otel için fuhşa yer temin ettiği gerekçesiyle valilik kararı ile 3 gün kapatma cezası verildiği ortaya çıktı. 

Emniyet Müdürlüğü Ahlak Şubesi ekiplerinin 3 hafta önce fuhuş yapan bazı kadınların teknik takip ile telefonlarını dinledikleri ve bu kadınların söz konusu otellerde fuhuş yaptıkları iddiası üzerine bu otellere polis baskını yapıldığı bu nedenle kapatılmalarının istendiği belirtildi.

 Diyarbakır Valiliği'nin de bu oteller için 3 gün
kapatma kararı verdiği kaydedildi.
Diyarbakır'a gelen yerli ve yabancı turistlerin büyük bölümünü ağırlayan söz konusu oteller, Diyarbakır Valiliği'nin kararı üzerine idare mahkemesine başvurarak yürütmeyi durdurma kararı aldı. Fuhuş yapıldığı iddiasıyla valiliğin 3 gün kapatmak istediği otellerin yöneticileri kararı art niyetli olarak gördüklerini açıkladı. Otel yetkilileri, 3 gün kapatma kararı verilen otellerin hepsinin turistik işletme belgesine sahip olduklarını ifade ederek, "Polis, fuhuş yaptığını söylediği bazı kadınları takibe almış ve bu kadınların zaman zaman söz konusu otellerde konakladığını saptayarak gelip otellerde arama yapmış. 

Turizm sezonunun başladığı bugünlerde bu kararı art niyetli ve çifte standart olarak görüyoruz. Otellerimizde fuhuş yapıldığı doğru değildir. 

Turistik belgeli otellerde gelen müşterilerden İçişleri Bakanlığı'nın genelgesi doğrultusunda kimlik bilgileri ve özel durumları ile ilgili sorgulama yapmamız mümkün değildir. Alınan ve art niyetli olduğunu düşündüğümüz bu karara bazı otellerin dahil edilmesi
düşündürücüdür" açıklamasında bulundu.
İha
Yayın Tarihi : 23 Nisan 2007 Pazartesi 23:10:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Turizm emekçisi IP: 88.247.66.xxx Tarih : 27.04.2007 12:48:23
Türkiye'de yeni düzen başladı. Otelleri haremlik-selamlık düzeni ile görmek isteyen güçler başarılı olmaya başladılar. Otellere gelen müşterilere evlilik cüzdanı sorulması yakındır. Neden bazı oteller bu listeye dahil edilmemiş araştırın şok olun. Kimleri kimlerin kolladığını görün.