7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

Mahmur'dan gelenleri kızdıran soru

MAHMUR KAMPINDAN GELENLERİ KIZDIRAN SORU

Geçtiğimiz aylarda demokratik açılıma destek vermek için Mahmur kampından gelenler, Diyarbakır'da bir basın toplantısı düzenlediler. Gruptakilerden Nurettin Turgut, bir gazetecinin "Siz aradığınızı buldunuz mu?" sorusuna kızarak "Siz aradığınızı buldunuz mu" diye karşılık verdi. Turgut, Muş'ta yaşananların bir provokasyon olduğunu söyledi.

PKK terör örgaütü elebaşısı Abdullah Öcalan'ın çağrısı üzerine Mahmur kampından gelen 11 kişi, bir basın açıklaması düzenledi. İHD Diyarbakır şubesinde düzenlenen basın açıklamasında gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan Nurettin Turgut, Muş'ta yaşanan olaylara değinerek şunları söyledi: "Geçmişte olduğu gibi bu olayı da bir provokasyon olarak görüyoruz. Çünkü polisin gözetiminde ve hatta kitle oraya yönlendirilerek geliştirilmiş bir plan çerçevesinde yaşanan bir olaydır. Sadece bir sivil insana mal edilemez. Bu yaşanan, faili meçhuller ve yaşanan infazların bir örneğidir. Bu yaşanan olayları açıkçası kınıyoruz" dedi.

Mahmur kampından gelişlerle ilgili ihtimali değerlendiren Nurettin Turgut, "Geçmişte de gelişlerin olacağı yönünde çok söylemler oldu. Fakat netice itibariyle gelen 26 kişilik barış grubunun dışında kimse gelmedi. Biz bunu açık ve net söyleyebiliriz. Bizim ailelerimiz orada yaşıyor. Hepimizin aileleri orada. Kesinlikle bir dönüş olacaksa, barışçıl ve demokratik bir ortamda gelişler olur" dedi.

Bir gazetecinin "Siz aradığınızı buldunuz mu?" sorusu üzerine kızan Turgut, şunları söyledi: "Şimdi şunu diyebiliriz. Aslında bu soruya bir soru ile karşılık vermek mümkündür. Siz aradığnızı buldunuz mu? Biz aradığmızı bulamadık. Bir iyi niyet adımı mı, bir poltika mı bilmiyorum, gelişimizden itibaren fiili olarak önümüz kapatılmadı, bu önemli bir gelişmedir. Bunun dışında herhangi bir gelişme olmadı. Aradığımızı bulduğumuzu söyleyemeyiz."

Kapatılan DTP'li milletvekillerinin istifasını da değerlendiren Turgut, "Milletvekillerinin istifaları kendi kararlarıdır. Bize düşen sadece buna saygı duymaktır" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Aralık 2009 Çarşamba 12:54:02
Güncelleme :17 Aralık 2009 Perşembe 10:04:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?