8
Mayıs
2024
Çarşamba
DİYARBAKIR

'Martı kanat' Mercedes vitrine çıktı

MERCEDES'İN SLS AMG MODELİ DİYARBAKIR'DA TANITILDI

Diyarbakır'daki otomobil meraklıları, 1950'li yılların efsanevi ''martı kanat'' Mercedes Benz 300 SL modelinin yeniden yorumlanması ile ortaya çıkan Mercedes-Benz SLS AMG modelinin tanıtımına büyük ilgi gösterdi.

Mercedes-Benz, açık durumda martı kanatlarını andıran kapıları ile dikkati çeken ve 345 euroya satılan SLS AMG modelini Türkiye'de ilk kez, Diyarbakır'da düzenlediği basın toplantısıyla tanıttı.

Mercedes-Benz Diyarbakır Bayisi Hekim Toloğ tanıtımda gazetecilere yaptığı açıklamada, SLS AMG modelinin Türkiye'de ilk kez Diyarbakır'da otomobil meraklılarının önüne çıktığını vurgulayarak, dış ve iç bükey yüzeylerin dinamik geçişleri ile olağanüstü bir tasarım sergileyen aracın yuvarlak hatlarının otomobile dinamik bir görüntü kazandırdığını söyledi.

Aracın sürücü kabininde kullanılan çizgiler ve seçilen tasarım elemanlarının gerçek bir kokpit duygusu yaşattığını ifade eden Toloğ, şöyle konuştu:

''Nappa deri ve gerçek metal süs parçaları da dahil olmak üzere bir dizi malzeme SLS AMG'ye iç mekanının el yapımı olma özelliğini taşıtıyor. Entegre koltuk başlıklarına sahip elektrikle ayarlanabilen spor koltuklar, uzun yolculuklar için olabilecek en iyi yanal destek ile birlikte mükemmel bir konfor sunuyor. Hafif yapılı gövde tasarımı, araç konseptinin en önemli özelliklerinden birini oluşturuyor. Gövde iskeleti alüminyum kafesten oluşan Mercedes-Benz SLS AMG, 1620 kilogramlık boş ağırlığı ile geleneksel çelik konstrüksiyona kıyasla belirgin bir ağırlık tasarrufu sağlıyor. 6.3 litrelik V8 silindirli gelişmiş 571 beygir güç üreten araç, 650 torka sahip bulunuyor. Bu sayede 0'dan 100 kilometre hıza sadece 3.8 saniyede ulaşıyor."

Toloğ, 2008 yılından itibaren Diyarbakır'da Mercedes otomobil satışına başladıklarını hatırlatarak, bölgede en büyük talebin Mercedes'in C serisi otomobillerine olduğunu belirterek, ''Geçen yıl 165 adet C serisi otomobil sattık. Bu yıl 200 adet C serisi satmayı hedefliyoruz. C serisinde Konya, Gaziantep ve Samsun'dan daha fazla sattık. Bölge halkının ilgisinden memnunuz'' diye konuştu.

Sergilenen aracı görmeye gelen çok sayıda Diyarbakırlı otomobil meraklısı, SLS AMG'yi yakından izlerken, bol bol da hatıra fotoğrafı çektirdi.

İHA
Yayın Tarihi : 1 Haziran 2010 Salı 15:48:00
Güncelleme :2 Haziran 2010 Çarşamba 00:37:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?