7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

Masum Türker Diyarbakır'da

DSP GENEL BAŞKANI TÜRKER DİYARBAKIR'DA

DSP Genel Başkanı Masum Türker bir dizi incelemede bulunmak üzere Diyarbakır'a geldi. İlk olarak parti binasını ziyaret eden DSP Genel Başkanı Masum Türker, hükümetin sürdürmüş olduğu demokratik açılım ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Masum Türker, "Hükümetin demokratik açılım ile ilgili önerilerini ortaya koymasını bekliyoruz. Ama şu ana kadar gördüğümüz kadarıyla hükümet böylesi bir açılım yapmayacak. Bize gelen bilgilere göre demokratik açılım diye söylenen ama aslında dağda olan ve terörü sona erdirecek vatandaşların geriye dönüşü ile ilgili projenin şu ana kadar hükümetin denetiminde ve kontrolünde bir proje olmadığı ortaya çıkmıştır. Bu proje gizli servisler arasında yapılmış ve buna göre bir takvim belirlenmiştir. Hükümet bu

projede inisiyatif kullanamamaktadır. Dağda yaşayanların geriye dönüşü ve terörün önlenmesi çok önemlidir. Bu konuda toplumları ve kesimleri kavrayabilmesi için hem şehit ailelerinin ve gazilerin hassasiyetini dikkate alarak ama çok önemli olan bu toplumsal sorunun çözümü için gerekli engelleri gözeterek kimseyi kırmadan incitmeden terörün sona ermesi hem bölge ekonomisi açsından çok önemli bir adım olacaktır" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Kasım 2009 Cumartesi 13:12:02
Güncelleme :7 Kasım 2009 Cumartesi 17:55:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?