7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

Matematik dehaları Silvan'da buluştu

Diyarbakır'ın Silvan İlçesi'nde düzenlenen 'Küpteki Harikalar' adlı matematik öğretimi sempozyumunda matematik dehaları bir araya geldi. 

Silvan Kaymakamlığı ile Milli Eğitim İlçe Müdürlüğü'nün destekleriyle gerçekleştirilen ve kaymakamlıkta düzenlenen 'Küpteki Harikalar' adlı matematik öğretimi sempozyumuna Kaymakam Veysel Beyru, Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) İlçe Başkanı Nedim Kılıçaslan, Özel İdare Müdürü Yusuf Yiğit, Milli Eğitim İlçe Müdürü Seyithan Erboğa, Milli Eğitim Şube müdürleri Ali Ok ve Cüneyt Akkuş, Dicle Üniversitesi İlköğretim Bölüm Başkanı Doç. Dr. Remzi Yardımcı, Dicle Üniversitesi Ziya Gökalp Eğitim Fakültesi İlköğretim Matematik Bölümü Öğretim elemanlarından  Araştırma Görevlisi Faysal Akın, Ankara Gölbaşı Taşpınar İlköğretim Okulu Matematik Öğretmeni Ahmet Bilgiç, Ankara Gölbaşı Dr. Ahmet Filiz Gögüş İlköğretim Okul Müdürü Hasan Kara, okul müdürleri ve çok sayıda öğretmen katıldı. 

Sempozyumun açılış konuşmasını yapan Dicle Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Remzi Yardımcı, "Matematik, yaşamın vazgeçilmezidir. Yaşamımızın her anında matematik vardır. Bugün burada yaşamımızı değiştirmek için ilk adımımızı atmış olacağız" dedi. 

Sempozyumda Matematik Öğretmeni Ahmet Bilgiç ile Okul Müdürü Hasan Kara, pascal üçgeni, iki terimin karelerinin farkı, iki terimin karelerinin toplamı, iki terimin toplam karesi, iki terimin toplam küpü, iki terimin farkının küpü, iki terimin küplerinin toplamı ve iki terimin küplerinin farkı konularından bahsetti. 

Daha sonra Kaymakam Beyru tarafından Ahmet Bilgiç ve Hasan Kara'ya katkılarından dolayı plaket verildi. 

İHA
Yayın Tarihi : 7 Eylül 2006 Perşembe 13:24:49
Güncelleme :11 Eylül 2006 Pazartesi 12:22:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
YILMAZ BAYKAYılmaz Bayka IP: 88.247.64.xxx Tarih : 7.09.2006 17:07:59

SİLVAN'DA BU TÜR GELİŞMELERE ÖN AYAK OLAN VE ELİNDEN GELEN HER TÜRLÜ KATKIYI SAĞLIYAN YÖNETİCİLERİMİZE TEŞEKKÜR EDİYOTUM   YILMAZ BAYKA