8
Mayıs
2024
Çarşamba
DİYARBAKIR

Mayın kurbanları toprağa verildi

Şırnak'ın Silopi ilçesi Balıklaya köyü yakınlarında içinde bulundukları minibüsün mayına çarpması sonucu ölen 4 kişi Diyarbakır'da toprağa verildi.

Düzenlenen cenaze törenine DTP Diyarbakır Milletvekili Aysel Tuğluk ve DTP'liler de katıldı. Ramazan Koç, Velat Koç ve Ramazan Koç Diyarbakır Yeniköy Mezarlığı'nda defnedilirken, Murat Dinç, Diyarbakır merkeze bağlı Küçükadıköy köyünde toprağa verildi.

Olayda hayatını kaybedenlerin yakınları mezarlıkta sık sık baygınlık geçirdi. İlk olarak camide cenaze namazları kılınan Ramazan, Velat ve Ramazan Koç daha sonra defnedilmek üzere mezarlığa götürüldü. Ramazan Koç'un kızı Seyhan Koç, babasının cansız bedenini görmek için uzun süre göz yaşı döktü.

Cenazelerin definleri sırasında torunu Velat Koç'un mezarı başında göz yaşlarına boğulan dede Şemdin Koç'u yakınları sakinleştirmeye çalıştı. Cenazelerin gömülmesinin ardından bir konuşma yapan DTP milletvekili Aysel Tuğluk, yaşanan olaydan "iktidarı ve barış elini tutmayanları" sorumlu tuttu.

Tuğluk, "Bugüne kadar 40 bin kişi öldü, 40 bin kişinin daha ölmemesi için buradan sesleniyoruz. Olayların barış ve demokrasi içerisinde çözülmesini ve uzanan barış elinin tutulmasını istiyoruz'' dedi.

Mezarlıkta duaların okunmasının ardından kalabalık sessizce dağıldı.

iha
Yayın Tarihi : 7 Temmuz 2009 Salı 09:30:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?