7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

Mazlum-Der'den 'Andımız' protestosu

Mazlum-Der Diyarbakır Şubesi ilköğretim okullarında okutulan ''Andımız''ın kaldırılması için bir basın açıklaması düzenledi.

Milli Eğitim Müdürlüğü önünde toplanan Mazlum-Der yöneticilerine bazı sivil toplum kuruluşları da destek verdi. Ellerinde "Andımız Kaldırılsın" dövizleri taşıyan Mazlum-Der yöneticilerinin, ilköğretim okullarında okutulan "Andımızın" kaldırılması için hazırladıkları basın açıklamasını Mazlum-Der Diyarbakır Şubesi Başkan yardımcısı Av. Abdurrahim Ay okudu.

Ay açıklamasında, ""2008-2009 eğitim yılını geride bırakırken tek tipleştirici ve farklılıkları yok sayan 'Andımız'ın kaldırılması için kampanya başlatmıştık. Kampanya çerçevesinde toplanan binlerce imza ile öğrenci andının gerçeklikten ne kadar uzak ve ne kadar gayri samimi bir uygulama olduğu ortaya konmuştur. Bu konuda gerek bölgeden ve gerekse Türkiye genelinde yükselen seslere kulak verilmemiştir. Oysa ki herkesin bildiği gibi Türkiye Cumhuriyeti, Türk etnik kimliğiyle bareber, otuzu aşkın diğer etnik kimlikleri barındıran çok kimlikli bir mozaiktir" dedi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 24 Eylül 2009 Perşembe 17:06:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Nafiz ÜNAl IP: 78.178.158.xxx Tarih : 28.09.2009 12:29:28

Haddini bil mazlum der.Fazla bişey demek istemiyorum.çok ayıp.Birde müslüman geçiniyorsunuz.yaptığınız resmen bölücülüktür.Ne var andımızda.açıklayın bakalım.ÇOK AYIP