8
Mayıs
2024
Çarşamba
DİYARBAKIR

Mehdi Eker Bismil'de

Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, hükümetin devrim niteliğinde atılımlar yaptığını belirterek, "Halkımızın beklentisi ve istekleri yönünde hizmet etmeye devam edeceğiz" dedi.

Seçim çalışmaları kapsamında Diyarbakır'ın Bismil ilçesinde bulunan Bakan Eker, partisinin seçim bürosunu ziyaret etti. Partililer tarafından davul-zurnalarla karşılanan  Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, birlik, beraberlik, huzur ve güvenin beraberinde ekonomik kalkınmayı getirdiğini belirterek, AK Parti hükümetinin devrim niteliğinde atılımlar yaptığını söyledi. Hükümet olarak demokratikleşme ve sivilleşme anlamında büyük reformlar yaptıklarını ifade eden Eker, TRT6 'dan sonra çok yakında Kürtçe ve Arapça yayın yapan radyonun da yayına başlayacağı müjdesini verdi. Eker, "Halkımızın beklentisi ve istekleri yönünde hizmet etmeye devam edeceğiz" dedi.

Cizre ve Silopi'deki ölüm kuyularına da değinen Eker, "1990 yılından sonra bölgede yaşanan faili meçhul cinayetler ve kayıplar yıllarca aydınlatılamadı. Bırakın aydınlatmayı diğer hükümetler faili meçhullerin adını ağzına almaktan bile korktu. Biz AK Parti olarak faili meçhulleri çözeceğiz. Çözüyoruz. AK Parti döneminde bölgede bir tane faili meçhul cinayet olmadı. Bizim dönemimizde kimse evinden alınıp kaybolmadı. Çünkü AK Parti var. Çünkü halka hizmet var. Ölüm kuyularını bir bir açacağız. Sorumlularını da adaletin karşısına çıkaracağız" diye konuştu.

Bakan Eker, AK Parti'nin belediyecilik konusunda uzman olduğunu belirterek, "Bunun en iyi örneği Başbakan ve Genel Başkanımız Recep Tayip Erdoğan'dır. Kendisi bir ülkeye bedel İstanbul Belediyesi'nde yetişmiştir. Belediyecilik ve teşkilatlanmayı Türkiye'de ondan daha iyi kimse bilmez" şeklinde konuştu.
Eker, ilçede esnafı da ziyaret ederek sohbet etti.
 

iha
Yayın Tarihi : 24 Mart 2009 Salı 11:43:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?