7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

Mehdi Eker seçim bürosu açtı

AK Parti Diyarbakır Suriçi ve Yenişehir Seçim Bürosu'nun açılışı yapıldı. Açılışa, Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, Merkez Karar Yürütme Kurulu Üyesi Necla Hattapoğlu, Milletvekili Abdurrahman Kurt, İl Başkanı Ahmet Fikret Öcal, Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Kutbettin Arzu, merkez ilçe belediye başkan adayları ve çok sayıda partili katıldı.

AK Parti İl Başkanı Ahmet Fikret Öcal, seçim bürosunun açılışında yaptığı konuşmada, AK Parti'nin ülke demokrasisinde 6.5 yılda gerçekleştirdiği mesafeyi, alınan yolu hep birlikte gördüklerini belirterek, "Sadece demokrasi ve özgürlüklerde değil, sosyal devlet anlayışı bile bu hükümetle bu şehir yaşadı. Fatihpaşa, İskenderpaşa ve Alipaşa'daki vatandaşlarımız, bu devletin şefkat yüzü ile karşı karşıya kaldı. Bizim kitabımızda senlik, benlik yoktur. Biz meseleye insan odaklı bakıyoruz. Yaradılanı Yaradan'dan ötürü seviyoruz" dedi.

Bazı kesimlerin TRT-Şeş'e seçim yatırımı dediklerini hatırlatan AK Parti Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Kutbettin Arzu ise, "Bu parti Türkiye'nin 81 vilayetinde seçime gidiyor. Partimiz Diyarbakır'da da Yozgat'ta, Kayseri'de de seçime gidiyor. Bu nasıl seçim yatırımıdır ki, bunlara bir Kürtçe kanal açıyorsunuz. Ama tek Diyarbakır'da değil, 81 İlde seçime gidiyorsunuz. Dolayısıyla bu kanal kardeşlik, barış kanalıdır. Seçim kanalı değildir. Bu kanalın getirdiği barış ve kardeşlik birilerinin elindeki malzemeyi alıyor. Bunların telaşı bundandır. Sizlerin desteği ile bu kardeşlerimiz geri adım attı. TRT-Şeş iyidir dediler" şeklinde konuştu.

Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehmet Mehdi Eker, Diyarbakır halkının özellikle son 10 yıl içerisinde hak etmediği bir muameleye ve bir hizmete layık görülüp muhatap olduğunu vurgulayarak, "Diyarbakır Suriçi'nde yaşayan hemşerilerimize 2 tane armağanımız var. Bunlardan bir tanesi Metin Evsen, Vakıflar Bölge Müdürü olarak birçok hizmete imza atmıştır kendisi. Yetmiyor, fakir fukaraya aş sağlayan, binlerce fakirin sofrasına aş götüren aş evinin vakıf hizmetlerinin yöneticisi olarak bu şehrin insanına hizmette bulunmuştur. İkincisi aynı zamanda Milletvekili olan Kutbettin Arzu, mesleği imar etmek olan bir insandır. Ve en çok da bu şehrin imara ihtiyacı var. Bu şehre mimarlar odası başkanı, sanayi ve ticaret odası başkanı olarak ve bu şehirde seçim bölgesine en çok ziyaret yapan ve hizmet için yanıp tutuşan bir milletvekili olarak hizmet ettikten sonra şimdi de Diyarbakır'a Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak hizmet için taliptir" diye konuştu.
 

iha
Yayın Tarihi : 1 Mart 2009 Pazar 19:43:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?