7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

Meks 166 operasyona katıldı

BU KÖPEK 166 OPERASYONA KATILDI

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi (KOM) ve İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin 7 ayda yapılan 427 operasyonda 16 ton 742 kilo esrar maddesi, 48 kilogram eroin maddesi, 172 adet hap ve 7 milyon 77 bin 317 kök kenevir bitkisi ele geçirildi.

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü KOM ve İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin 7 ay içerisinde gerçekleştirdiği operasyonlar hakkında kamuoyuna bilgi verildi. KOM ekipleri tarafından yapılan 166 operasyonda, 288 şüpheli şahsa adli işlem yapılırken, bu şahıslardan 20'si tutuklandı. 83 şahsın ise tutuksuz yargılanması devam ediliyor. Operasyonlar kapsamında toplam 3 ton 668 kilogram esrar maddesi, 48 kilogram eroin maddesi, 172 adet sentetik uyuşturucu hap ele geçirilirken, düzenlenen operasyonlarda polis sorumluluk bölgesinde yasadışı ekimi yapılan 5 milyon 689 bin 317 kök kenevir bitkisi yerinde imha edildi. Emniyet Müdürlüğü narkotik köpeği 'Meks' yapılan 166 operasyonun tamamına katılırken, emniyetin maskotu haline geldi. Objektiflere poz veren Meks operasyonlara çıkmanın ve uyuşturucu tacilerini yakalamanın haklı gururunu yaşıyor.

İl Jandarma Komutanlığı görevlilerince düzenlenen toplam 261 operasyonda ise, 290 şüpheli şahsa adli işlem yapılırken, bu şahıslardan 86'sı çıkarıldığı adli makamlarca tutuklandı. 175 şahsın ise tutuksuz yargılanması devam ediyor. Operasyonlar kapsamında toplam 13 ton 74 kilogram esrar maddesi ele geçirilirken, düzenlenen operasyonlarda jandarma sorumluluk bölgesinde yasadışı ekimi yapılan 1 milyon 388 bin kök kenevir bitkisi yerinde imha edildi.

Yılın İlk 7 ayında güvenlik güçlerince düzenlenen toplam 427 operasyonda 15 ton 6 kilogram esrar maddesi, 48 kilogram eroin maddesi, 172 adet sentetik hap ele geçirildi, esrar maddesi elde etmek amacı ile yasadışı ekimi yapılan 6 milyon 951 bin 317 kök kenevir bitkisi de yerinde imha edildi.

 

DİYARBAKIR EMNİYETİ SOKAK SATICILARINA YÖNELİK TİM KURDU

Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak yapılan operasyonlar hakkında yaptığı açıklamada, "Diyarbakır nüfusunun büyük bir çoğunluğunun yaşadığı il merkezimizde özellikle geleceğimizin teminatı çocuklarımızı zehirlemeye yönelik olarak faaliyet gösteren ve sokak satıcıları diye tabir edilen zehir tacirleri ile etkin bir mücadele 2010 yılı hedeflerimizin en başında gelmektedir. Bu nedenle, İl Emniyet Müdürlüğümüz Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü bünyesinde özel sokak timleri kurulmuş olup;

bu timler özellikle gençlerimize ve çocuklarımıza yönelen uyuşturucu tehdidi ile yoğun bir mücadeleye devam etmektedirler. Sokak satıcılarına yönelik olarak belirtilen tarihler arasında İl Emniyet Müdürlüğümüz görevlilerince 20 ayrı operasyon düzenlenmiş ve bu operasyonlarda 40 şüpheli şahıs yakalanmıştır. Yakalanan bu şahısların haklarında gerekli adli tahkikat yapıldıktan sonra 14 şahıs tutuklanarak cezaevine konulmuştur. Sokak satıcılarına yönelik olarak kararlı operasyonlarımız artan bir ivme ile devam

edecektir. Güvenlik güçlerimizin suç ve suçlularla mücadelesinde halkımızın desteği başarılı operasyonlarda önemli rol oynamaktadır. Düzenlenen operasyonların birçoğu 155 ve 156 ihbar hatlarını arayarak ihbarda bulunan vatandaşlarımızın vermiş olduğu bilgiler ışığında düzenlenmiştir. Bu nedenle tüm Diyarbakır halkına ve ihbarda bulunarak güvenlik güçlerimize yardımcı olan, birçok genç hayatın sönmesinin ve yuvasının yıkılmasının önüne geçen vatandaşlarımıza ayrıca teşekkür ediyorum. Vatandaşlarımızın bu

ihbar hatlarını kullanarak güvenlik güçlerimize vermiş oldukları desteklerini sürdürmelerini, hatta bu desteklerini arttırmalarını bekliyorum" dedi.

BU KÖPEK 166 OPERASYONA KATILDI
İHA
Yayın Tarihi : 26 Ağustos 2010 Perşembe 11:51:05
Güncelleme :26 Ağustos 2010 Perşembe 12:25:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?