7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

Memur-Sen 'evet' diyecek

DİYARBAKIR MEMUR-SEN

Memur-Sen Diyarbakır Şubesi 12 Eylül'de yapılacak olan Anayasa değişikliği referandumunda "Evet" oyu kullanacaklarını açıkladı.

Memur-Sen Şubesi'nde yapılan açıklamayı okuyan Eğitim-Bir-Sen Kadın Komisyonu Başkanı Türkan Gürler, "Bugün burada toplanmamızın nedeni; önümüzdeki 12 Eylül'de gerçekleşecek olan referanduma neden "evet" diyeceğimizi açıklamak içindir. Malum 12 Eylül tarihi askeri darbelerin vuku bulduğu bir tarih. Ama önümüzdeki 12 Eylül tarihi ise inşallah sivil darbeye adım atılacak bir tarih olarak hafızalardaki yerini alacaktır. Sivilleşme yolunda ilk kıvılcım olan bu Anayasa değişikliğinin daha da genişletilerek

topyekün sivil bir anayasanın zeminini oluşturacağına inanıyorum. Anayasa değişiklik paketinde halkoylamasına sunulan maddeler bunun ilk sinyalini oluşturuyor. Ama yeter mi? Elbette ki hayır. İş bırakma, grev, işçi-memur ayrımı ve beraberinde oluşturulan bir sürü haksız uygulamalar ve daha bir sürü çözümlenmemiş sorunumuz var. Bu anlamda hükümet ve muhalefet partilerini sağduyuya davet ederek artık bu hak ihlallerinin ortadan kaldırılması hususunda vicdanlarının seslerini dinlemelerini ve halkın menfaati

için birlikte uzlaşı içinde hareket etmelerini ve tüm bunları yasal güvence altına almalarını istiyoruz. Ortak akılla oluşturulacak olan toplumun tüm kesimlerini kapsayacak olan sivil bir Anayasa'nın meşru hale getirilmesiyle olur. Eğer bu referandum kadınlara zaten olması gereken hakları geri verip bu hakları kullanma ruhsatı veriyorsa 'evet' dememiz için yeterli bir sebep. Çünkü biz herhangi bir partinin değil milletin Anayasa değişiklik belgesinin sunacağı teminatlara evet diyoruz.

Bu nedenle bütün kadınları sivil darbeyi yapmak üzere 12 Eylül Pazar günü sandıklarda oy kullanmaya ve evet demeye çağırıyoruz" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Ağustos 2010 Cuma 13:04:03
Güncelleme :27 Ağustos 2010 Cuma 14:01:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?