7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

Memurlardan simitli protesto

Dicle Üniversitesi'nin memur yemekhanesinin özelleştirmesi ile ilgili olarak Sağlık Emekçileri Sendikası (SES) ve Eğitim-Sen üyeleri tarafından yemekhane önünde simit ve ayranlı basın açıklaması yapıldı. 

Dicle Üniversitesi Rektörlüğü tarafından memur yemekhanesinin özelleştirmesini protesto eden SES ile Eğitim-Sen Diyarbakır Şubesi üyeleri yemekhane önünde bir araya gelerek simitli ayranlı protesto yaptılar. Yemek vaktinde yemekhaneye girmeyerek dağıtılan ayran ve simidi yiyen memurlar adına basın açıklaması yapan Ses Eğitim Sekreteri Eylemcan Çelik, üniversitenin kamusal hizmet ve yükümlülüklerinden uzaklaştığını belirterek, "Girişimci üniversite adıyla piyasa koşullarına uygun hizmet üreten ve bu hizmeti başta öğrenciler ile kendi çalışanları olmak üzere müşterilerine satan ticari kurumlar olarak yeniden yapılandırılmaktadır.Bu bağlamda üniversitelerdeki özelleştirme uygulamalarının öğrenciler ve çalışanlar açısından olumsuz sonuçlara yol açtığı bilinmektedir. Bu uygulamanın son örneklerinden biri de Dicle Üniversitesi'nde gerçekleşmiştir. Üniversite yönetimi memnuniyet oranının yüzde 75'lerde olduğu yemekhanelere el atmış bulunmaktadırlar. Üniversite yönetimi günlük olarak ortalama 3 bin
öğrencinin ve bin personelin yararlandığı yemekhaneleri özelleştirmiş, yıllardır bu yemekhanede çalışan 40 işçisini işsiz bırakmıştır. Dicle Üniversitesi yönetiminin bu uygulamalarına sessiz kalmayacağımız ve sonuç alana kadar demokratik zemindeki mücadelemizi sürdüreceğimiz bilinmelidir" dedi. 

Yapılan basın açıklamasının ardından yemekhanenin kapısının önünde bekleyen memurlar simit ve ayran yiyerek protestolarını tamamamladı.

iha
Yayın Tarihi : 2 Şubat 2009 Pazartesi 18:39:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?