7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

Meslek kurslarına ilgi artıyor

DİYARBAKIR'DA MESLEKİ EĞİTİM KURSLARINA İLGİ ARTIYOR

Diyarbakır Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Mehmet Karadaşlı, "Hızla gelişen ve değişen çağın teknolojisine ayak uydurabilmenin tek yolu; bilgi, beceri ve iş alışkanlıklarına sahip, yüksek verimde çalışabilen vasıflı insan gücüne sahip olabilmektir. Bunun için de eğitimden başka yol yoktur" dedi.

Diyarbakır'ın en önemli sorunlarından biri olan işsizlik, mesleki eğitim merkezlerine rağbeti artırıyor.

Diyarbakır'da 1985 yılından bu yana faaliyet gösteren Mesleki Eğitim Merkezi laboratuar, kütüphane ve atölyesi ile tam bir okulu andırıyor. Kurslarla ilgili bilgi veren Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Mehmet Karadaşlı, "Günümüzde kalifiye eleman yetiştirmek için eğitim, sadece örgün eğitim kurumlarında verilmemektedir. Piyasanın nicelik ve nitelik olarak istediği teknik eleman tipi daha önemli hale gelmiştir. En iyi öğrenmenin, gerçek iş ortamında 'Yaparak Öğrenme' olduğu gerçeği mesleki eğitim sisteminde, çıraklık eğitimini ön plana çıkarmaktadır. Ülkemizin ve ilimizin bugünkü öncelikli gerçeği; gençlerimizin ilköğretimden sonra, lise veya üniversite okuma imkanları yoksa hayatta başarı şanslarını kaybetmemeleri için, bir mesleğe sahip olmaları gereğinin bilinmesidir. Bu çağdaki tüm gençlerimizin bir meslek sahibi olmaları ve çalışabilmeleri için; mesleki eğitim görmeleri gerekir. 2009-2010

eğitim-öğretim yılında merkezimizde çıraklık eğitiminin 34 ayrı meslek dalında çırak öğrenciler devam etmektedir. Devam eden çırak öğrencilere işyerlerinde 5 gün pratik eğitimini gördükleri mesleklerinin teorik bilgilerini haftada 10 saat (bir gün) olmak üzere merkezimizde görmektedirler. Her ay ortalama 1 usta öğreticilik kursu açılmış Ekim 2009 itibariyle yılın son usta öğreticilik kursu halen devam etmektedir" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Kasım 2009 Salı 12:48:03
Güncelleme :17 Kasım 2009 Salı 15:57:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?