7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

MEYA-DER yürüyüşe hazırlanıyor

Yaşanan çatışmalarda ve faili meçhul cinayetlerde çocuklarını ve yakınlarını kaybeden aileler yürüyüş düzenleyecek.

Mezopotamya Yakınlarını Kaybeden Ailelerle Dayanışma ve Kültür Derneği (MEYA-DER), 25 Eylül Cuma günü, faili meçhul cinayetlerde hayatlarını kaybeden ailelerin katılımıyla yürüyüş düzenleyecek.

MEYA-DER Başkanı Hasan Pençe, 25 Eylül Cuma günü, kalıcı barışın sağlanması için DTP Diyarbakır İl Başkanlığı'nın önünden Koşuyolu Parkı'na kadar yürüyeceklerini söyledi.

Hakkari, Siirt, Van ve Batman başta olmak üzere bir çok şehirden binlerce insanın Diyarbakır'a akın edeceğini kaydeden Pençe, "Artık herkesin acı çeken annelere kulak vermesi gerekiyor. 30 yıldır yaşanan çatışmalı ortam ne Kürtlere ne de Türk halkına hiçbir şey kazandırmadı" diye konuştu.

Pençe, 8 Temmuz'da Diyarbakır'da asker ve PKK'lıların annelerini buluşturduklarını da hatırlatarak, "Çocuklarını toprağa gömen anneler, barış istiyorlar. Hiçbir anne bu savaşta çocuğunun ölmesini istemiyor. Bizler barış ortamının sağlanması için herkese çağrıda bulunuyoruz; lütfen yürüyüşümüze katılarak, barış sesinizi haykırın" dedi.

Yürüyüşte, yakınlarının fotoğraflarını taşımayı kararlaştıran aileler, Koşuyolu Parkı'nda, hayatını kaybedenlerin fotoğraflarından doğal bir fotoğraf sergisi oluşturacak.
 

İHA
Yayın Tarihi : 24 Eylül 2009 Perşembe 11:05:07
Güncelleme :24 Eylül 2009 Perşembe 11:08:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?