8
Mayıs
2024
Çarşamba
DİYARBAKIR

Mezun olduğu okulun tesisatını onardı

Diyarbakır Dicle Üniversitesi'ne bağlı Mardin Meslek Yüksek Okulu'ndan (MYO) mezun olan 44 yaşındaki Abdulhakim Doğan, mezunu olduğu okulda yaşanan elektrik sorununu kendisi giderdi. 

TEDAŞ'ın alt yapısından kaynaklanan sorun yüzünden elektrik şebekesi yanan okulun elektrik tesisatını onaran elektrik teknikeri Doğan, uzun yıllar önce mezun olduğu okulundaki öğretim görevlilerini sık sık ziyaret ettiğini ve okuldaki elektrik sorununu duyduğu anda ise hemen işe koyulduğunu söyledi. Hiçbir ücret talep etmeden tesisatın onarımını 2 günlük bir çalışma sonucunda tamamladığını ifade eden Doğan, "Okuldaki elektrik tesisatının bir kısmı altyapı yetersizliğinden dolayı zarar görmüştü. Mezun olduğum okula vefa borcumu ödemek için, okulun bir kısmını elektriksiz ve internetsiz bırakan bölümü onardım. Mevcut elektrik tesisatını da gözden geçirerek, daha güvenli bir tesisat için gerekli onarımları yaptım" dedi. 

Mardin MYO Müdürü Hüseyin Haşimi Güneş ise, okullarından mezun olan öğrencilerinin bu duyarlılığı karşısında duygulandıklarını ifade ederek, bu davranışın herkese örnek olmasını istedi.
İHA
Yayın Tarihi : 13 Aralık 2006 Çarşamba 16:34:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Serdar KARAN IP: 88.249.184.xxx Tarih : 22.01.2009 14:59:17

Helal olsun değerli abim,seni bu vefakarlığından dolayı kutluyorum. Hüseyin hocama ve bütün Artuklu Myo Personel ve öğrencilerine selamlarımı iletiyorum