8
Mayıs
2024
Çarşamba
DİYARBAKIR

MHP 16 yıl sonra Diyarbakır'da

DİYARBAKIR'DA BAHÇELİ HAZIRLIĞI

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli tarafından Diyarbakır'da yapılacak miting öncesinde olağanüstü güvenlik önlemleri alındı.

Yenişehir ilçesindeki İstasyon Meydanı'nda düzenlenecek olan MHP mitingi öncesi, alanda özel yetiştirilmiş bomba uzmanı köpekler tarafından bomba araması yapıldı. Yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı miting alanında Diyarbakır ve Gaziantep Özel Harekat Şube Müdürlüğü'nden yaklaşık 150 özel harekatçı polis görevlendirildi. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye yönelik suikast iddiaları üzerine bölgede görevlendirilen özel harekat polisleri çevredeki binaların üzerine konuşlandırılarak, alanı kontrol altında tuttu.

Miting alanında yapılan detaylı aramaların ardından partililer içeri alındı. Polis ekipleri alana girenleri didik didik aradıktan sonra içeri aldı.

MHP Diyarbakır İl Başkanlığı tarafından düzenlenecek olan miting öncesinde İstasyon Meydanı Türk bayrakları ve üç hilal bayraklarıyla donatıldı.

Öte yandan, miting alanındaki bilboardlarda bulunan BDP'nin desteklediği Diyarbakır bağımsız milletvekili adayı Leyla Zana'nın fotoğraflarının üzerine gelen üç hilal bayrakları ilginç bir görüntü oluşturdu.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli 11 yıl önce Başbakan Yardımcısı sıfatıyla Diyarbakır'a gelmiş ve bir dizi ziyaret gerçekleştirmişti. Ayrıca MHP'nin vefat eden eski Genel Başkanı Alparslan Türkeş tarafından Diyarbakır'da en son 16 yıl önce miting düzenlenmişti.

DİYARBAKIR'DA BAHÇELİ HAZIRLIĞI
DİYARBAKIR'DA BAHÇELİ HAZIRLIĞI
DİYARBAKIR'DA BAHÇELİ HAZIRLIĞI
DİYARBAKIR'DA BAHÇELİ HAZIRLIĞI
DİYARBAKIR'DA BAHÇELİ HAZIRLIĞI
İHA
Yayın Tarihi : 6 Haziran 2011 Pazartesi 11:51:00
Güncelleme :6 Haziran 2011 Pazartesi 13:57:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?