4
Mayıs
2024
Cumartesi
DİYARBAKIR

MHP TEKEL'e sahip çıktı

Milliyetçi Hareket Partisi Diyarbakır İl Başkanlığı tarafından TEKEL’in özelleştirilmesine tepki geldi. Milliyetçi Hareket Partisi (MHP), TEKEL’in özelleştirilmesine olan tepkisini dile getirmek amacıyla parti binasında basın toplantısı düzenledi.

Diyarbakır İl Basın Sözcüsü Sadullah Tuncalp, AK Parti’nin özelleştirme politikalarından vazgeçmesi gerektiğini belirterek, "Hükümeti TEKEL’in özelleştirilmesini durdurmaya davet ediyoruz. TEKEL’in özelleştirilmesi Türkiye ekonomisine, tütün üreticilerine, çalışanlarına ve bölge ekonomisine büyük bir darbe olacaktır. Bu karar yaklaşık 3 milyona yakın vatandaşımızın mağdur olması anlamına gelmektedir. Daha önceden satılan içki fabrikaları, blok olarak 200 milyon dolara satılmıştı. Ancak içki fabrikalarının bünyesinde 100 milyon dolarlık stokta içki bulunmaktaydı. İçki fabrikaları nasıl birilerine peşkeş çekildiyse, sigara fabrikaları da aynı şekilde birilerine yok pahasına satılacaktır. Diyarbakır, TEKEL Sigara Fabrikası’nda bin 100 kişi çalışmaktadır ve aileleri ile birlikte 5 bin 500 kişi açlığa mahkum olacaktır" dedi.

Sadullah Tuncalp, TEKEL’in yıllık cirosunun 5.6 katrilyon lira olduğunu ve devlete yıllık ortalama 3.6 katrilyon lira vergi verdiğini, bunun da toplam Türkiye vergi oranının yüzde 3.5’i olduğu söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Şubat 2005 Çarşamba 17:09:00
Güncelleme :24 Şubat 2005 Perşembe 15:12:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?