4
Mayıs
2024
Cumartesi
DİYARBAKIR

MHP'den Toroğlu'na 5 trilyonluk dava

Diyarbakır’da Erman Toroğlu’na tepkiler sürüyor. Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İl Başkanı Abdullah Arzakçı, mahkemeye başvururak Toroğlu hakkında 5 trilyonluk tazminat davası açtı.

Diyarbakırspor - Fenerbahçe maçı sonrası yaptığı açıklamalarla Diyarbakırlıları öfkelendiren Spor Yorumcusu Erman Toroğlu’na MHP İl Başkanı Abdullah Arzakçı tarafından 5 trilyonluk tazminat davası açıldı.

Arzakçı, kazanması halinde bu parayı Diyarbakırspor’a bağışlayacağını söyledi. Abdullah Arzakçı, yaptığı açıklamada, "Diyarbakır’daki maçta çıkan olaylar, abartılacak kadar kötü değildi. Sahaya bile yansımadı. Diyarbakırspor veya Fenerbahçe taraftarlarına mal etmenin bir anlamı yoktur. İstanbul ve diğer illerde adam bile öldürüyorlar, ama böyle kelimeler kullanmıyor. Diyarabakır’ı haritadan silmeye Erman Toroğlu değil, Toroğlu’nun 7 sülalesi gelse gücü yetmez. Diyarbakır sahipsiz değil. Bu, bütün Diyarbakır’a yapılmış bir hakarettir. Sonuna kadar olayın üstüne gideceğim. Bugün burada, yarın da İstanbul’a gidip dava açacağım. Türkiye sahipsiz değildir. Bir Erman Toroğlu kalkıp böyle diyorsa, biz de sessiz kalıyorsak, bu kente ne zaman sahip çıkacağız. Bu hepimize yapılan bir hakarettir. Toroğlu kimdir ki kalkıp Diyarbakır’ı haritadan sildiriyor, sen kim oluyorsun? 5 trilyonluk tazminat davası açtım, kazandığım takdirde bu parayı Diyarbakırspor’a bağışlayacağım. Bu işin, sonuna kadar takipçisi olacağım" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Mayıs 2005 Perşembe 11:31:10
Güncelleme :12 Mayıs 2005 Perşembe 11:53:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ERGÜN YILMAZ IP: 85.100.96.xxx Tarih : 13.05.2005 15:22:39
sayın mhp diyarbakır il başkanı sizin bu girişimleriniz için sonsuz teşekürlerimi sunuyorum bir diyarbakırlı olarak kimse diyarbakırı haritadan silmeye gücü yetmez ve erman toroğluyu kınıyorum.